Το ίδρυμα Σαλβαντόρ Νταλί θέλει να… βγάλει τις μάσκες από το «La Casa de Papel»

Το ίδρυμα Σαλβαντόρ Νταλί θέλει να... βγάλει τις μάσκες από το «La Casa de Papel»

H ισπανική σειρά Casa de Papel έχει γίνει γνωστή σε όλον τον κόσμο μέσω του Netflix, με τις κόκκινες στολές και τις μάσκες του Σαλβαντόρ Νταλί να έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν της σειράς.  

Όμως δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη. Το ίδρυμα Σαλβαντόρ Νταλί προχωρά σε νομικές ενέργειες προκειμένου να αποτρέψει τη χρήση της εικόνας του μεγάλου ζωγράφου χωρίς να υπάρχει σχετική αδεία.

«Είμαστε στη διαδικασία της τακτοποίησης των δικαιωμάτων για τη χρήση της εικόνας του Σαλβαντόρ Νταλί», λέει το ίδρυμα σε δήλωση του προς την ισπανική εφημερίδα El Pais.

Από την πλευρά τους, οι παραγωγοί του Casa de Papel λένε πως «η μάσκα είναι ένα αξεσουάρ που θυμίζει τον Σαλβαντόρ Νταλί, όμως ο καθένας μπορεί να φοράει ένα μουστάκι, έστω και αν ο Νταλί είναι αυτός που το έκανε δημοφιλές.

Το Netlfix προσθέτει πως η σειρά είναι «η καλύτερη στρατηγική μάρκετινγκ» για την εικόνα του Νταλί παγκοσμίως.

Πριν από λίγες ημέρες η παραγωγή έκλεισε τους δρόμους της Μαδρίτης για να γυριστεί μια σκηνή και την προσοχή κέντρισε το γεγονός  πως οι ηθοποιοί φορούσαν στρατιωτικές στολές και όχι τη μάσκα του Νταλί. Αυτό ίσως σημαίνει πως υπάρχει ήδη εμπλοκή με το ίδρυμα Νταλί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.