Συνάντηση Γεννηματά – Παπανδρέου για την πορεία του ΚΙΝΑΛ

Συνάντηση Γεννηματά - Παπανδρέου για την πορεία του ΚΙΝΑΛ

Το ραντεβού διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες.

Συνάντηση διάρκειας δύο ωρών είχαν το βράδυ της Πέμπτης η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Βούλα και σύμφωνα με πληροφορίες είχε κανονισθεί να γίνει μόλις ο κ. Παπανδρέου επέστρεφε από το εξωτερικό.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής προς το συνέδριο που έχει εξαγγείλει για την ενοποίηση της λειτουργίας του, η Φώφη Γεννηματά, για το τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, στη συνάντηση αναμενόταν να τεθούν επί τάπητος οι ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του Κινήματος μετά και την Συμφωνία των Πρεσπών. Εξάλλου ο πρώην Πρωθυπουργός είχε εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του με το «όχι» του ΚΙΝΑΛ στη συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι «θα βελτιώσει τη συνεργασία όλων στην περιοχή και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης υποδομών, επενδύσεων, βιώσιμης ανάπτυξης, τουρισμού και εμπορίου, σε καιρούς οικονομικής κρίσης».

Στο πλαίσιο αυτό, η Φώφη Γεννηματά αναμενόταν -πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- να ζητήσει από τον Γιώργο Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το ρόλο του ΚΙΔΗΣΟ εντός του Κινήματος.

Την ίδια ώρα, το κλίμα στο εσωτερικό του Κινήματος είναι ιδιαίτερα ταραγμένο μετά και τις μαζικές παραιτήσεις στελεχών από διάφορες περιοχές της χώρας. Το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστή και η παραίτηση 31 κεντρικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ από τις θέσεις ευθύνης που είχαν στα κεντρικά όργανα, αλλά και από τα ψηφοδέλτια για Κινήματος στις εθνικές εκλογές, μετά την απόφαση της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, να θέσει ουσιαστικά τη ΔΗΜΑΡ εκτός ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, αποχωρούν 20 στελέχη της ΔΗΜΑΡ (συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του κόμματος) από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, τρία στελέχη από την Εκτελεστική Γραμματεία, 19 στελέχη από τις Γραμματείες των Τομέων Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ εκ των οποίων δύο τομεάρχες πολιτικής του ΚΙΝΑΛ (Δικαιοσύνης και Πολιτισμού) και δύο αναπληρωτές τομεάρχες (Άμυνας και Κοινωνικής Ασφάλισης).

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, αναμένεται να αποφασιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου που θα ανακοινώσει η Φώφη Γεννηματά και όπως όλα δείχνουν εντός του Μαρτίου, αλλά και η ημέρα ψηφοφορίας των συνέδρων.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.