«Τετράσφαιρος» ο Ολυμπιακός, πέρασε από το Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός

«Τετράσφαιρος» ο Ολυμπιακός, πέρασε από το Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός

Παραμένει στο κυνήγι του ΠΑΟΚ η ομάδα του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός βρήκε την ΑΕΛ άδεια και της γέμισε γκολ τα δίχτυα, για ένα άνετο 4-0 με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Φορτούνη που πέτυχε χατ-τρικ (15′, 44′, 75′). Ο Μασούρας το άλλο (8′).

Παρά τις πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, η εξαιρετικά φορμαρισμένη ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σε αυτό το ματς της εξ αναβολής 15ης αγωνιστικής κόντρα στη Λάρισα στο Καραϊσκάκη, δεν έχασε καθόλου σε φρεσκάδα και επιθετική αποτελεσματικότητα σε σχέση με τα τελευταία πολύ καλά της παιχνίδια. Οι «ερυθρόλευκοι» από τα πρώτα δευτερόλεπτα έκαναν το κλασικό φουλ επιθετικό τους παιχνίδι, με ταχύτατη κυκλοφορία μπάλας, έντονο πρέσινγκ και πολλή κίνηση στον χώρο.

Γρήγορα μάλιστα οι γηπεδούχοι προκάλεσαν λάθη στην άμυνα της ΑΕΛ, η οποία δεν είχε καμία απολύτως απάντηση στην… καταιγίδα που «σκέπασε» την περιοχή της. Η ομάδα του Φέστα έβγαλε όλο το πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά σε θέση άμυνας εντός περιοχής, ενώ ακόμη κι όταν κατάφερε να περάσει τη σέντρα σε 2-3 επιθέσεις στα τελευταία λεπτά δεν κατάφερε καν να βγάλει μια τελική προσπάθεια. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός που έπνιξε τον αντίπαλο με το παιχνίδι του δημιουργούσε ευκαιρίες στην κυριολεξία όποτε το επέλεγε, έχοντας ως απόλυτους πρωταγωνιστές τους Φορτούνη, Μασούρας και Νάτχο αλλά και κανέναν που να υστέρησε σε απόδοση.

Μόλις στο 4′ η ομάδα του Μαρτίνς έχασε την πρώτη της διπλή κλασική ευκαιρία, βρήκε γκολ νωρίς στο 8′ για το 1-0 με τον Μασούρα -το πρώτο του στα ερυθρόλευκα- και έκανε το 2-0 στο 15′ με το πέναλτι του Φορτούνη που τελείωσε το ματς πριν καλά καλά αρχίσει. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ως το φινάλε του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να μην απειλείται στο ελάχιστο και να διατηρεί με χαρακτηριστική άνεση τον έλεγχο όσων συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη με κατοχή μπάλας που ξεπερνούσε το 70% και δημιουργώντας πολλές ακόμη φάσεις για περισσότερα γκολ.

Το 3-0 ήρθε τελικά στο 44′ και πάλι με τον Φορτούνη, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έκαναν και συντήρηση δυνάμεων ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν. Ο Φορτούνης πάντως ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο τελικό 4-0 με το δικό του χατ-τρικ στο 75′ και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε τις 5 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και διατήρησε τη διαφορά από την κορυφή στο -8.

Με… κόντρα ψυχολογία και τον διαιτητή που απέβαλε με τραβηγμένη κόκκινη τον Κάτσε, ο Παναθηναϊκός καθάρισε τον Παναιτωλικό (0-1) και πήρε μεγάλο τρίποντο πεντάδας, καταθέτοντας ψυχή και ποιότητα.

Σεφτέ στις νίκες για το 2019 με… παναθηναϊκή ψυχή έκανε απόψε στο Αγρίνιο το τριφύλλι μετά την επικράτησή του απέναντι στον τοπικό Παναιτωλικό με 1-0 χάρη στο γκολ του Μπουζούκη στο 32’.

Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 59’ (αποβολή Κάτσε με δεύτερη κίτρινη), επέστρεψαν στα επιτυχημένα αποτελέσματα χάρη και μπήκαν ξανά σε θέση οδηγού όσον αφορά την πέμπτη θέση, σημειώνοντας μάλιστα το πρώτο τους διπλό στο φετινό πρωτάθλημα μακριά από το ΟΑΚΑ από τα μέσα  Σεπτέμβρη του 2018, όταν είχε επικρατήσει με 3-1 της Λάρισας μέσα στον «κάμπο».

Το «τριφύλλι» έδωσε έμφαση στη συνοχή των γραμμών και την ανασταλτική του λειτουργία, κυκλοφορώντας ταυτόχρονα τη μπάλα με ορθολογικό τρόπο και κοντινές πάσες από την άμυνα προς την επίθεση.

Πολλούς κενούς χώρους προς εκμετάλλευση δεν βρήκαν οι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο εξαιτίας της καλής οργάνωσης του Παναιτωλικού σε φάση άμυνας, πλην όμως στη δεύτερη υποσχόμενη ευκαιρία που δημιούργησαν άνοιξαν το σκορ με τον Μπουζούκη (32’) που ολοκλήρωσε μία σπουδαία ομαδική συνεργασία των Χατζηγιοβάνη και Μακέντα, με τον Ιταλό φορ να προσφέρει το γκολ στο… πιάτο.

Ο Παναιτωλικός στηρίχθηκε στο πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή και τα κλεψίματα που θα προκαλέσουν λάθη στον αντίπαλο, αλλά στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να απειλήσει μόνο από στατική φάση (28’) με την κεφαλιά του Μαλή που έδιωξε σε κόρνερ ο Διούδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις στο ματς και η αποβολή του Κάτσε με δεύτερη κίτρινη στο 59’ υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό να έχει παθητικό ρόλο, με το ματς να αποκτά ως κεντρικό σημείο αναφοράς τη σκοπιμότητα για το αποτέλεσμα και να κυλάει δίχως υποσχόμενες ευκαιρίες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.