Καθάρισε ο Πόνσε για την ΑΕΚ

Καθάρισε ο Πόνσε για την ΑΕΚ

Χάρη σε ένα γκολ του Πόνσε, η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον Λεβαδειακό (1-0) κι έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

Μια ράθυμη και βαριεστημένη ΑΕΚ εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ κόντρα στον Λεβαδειακό. Αυτό ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε τροχοπέδη για να κάνει μια κυριαρχική εμφάνιση και να κλείσει την ομάδα της Βοιωτίας στα καρέ της.

Παρά την μονότονη ανάπτυξή της -η απουσία του Μάνταλου στον χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη- η Ένωση έκανε ευκαιρίες και κατάφερε να προηγηθεί στο 24′ όταν η καταπληκτική σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά βρήκε τον Πόνσε στον αέρα που με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ δεν ανέβασε ρυθμούς αλλά αντίθετα, συνέχισε να παίζει ένα ποδόσφαιρο που περισσότερο θύμιζε ομάδα που ήθελε να κάνει συντήρηση δυνάμεων παρά να καθαρίσει το ματς. Φυσικά, με το σκορ μόλις στο 1-0 αυτό ήταν κάτι που δεν αντιστοιχούσε στο μομέντουμ της αναμέτρησης και όσο περνούσε η ώρα ο Λεβαδειακός άρχισε να παίρνει αέρα με αποτέλεσμα στο τελευταίο δεκάλεπτο να διεκδικεί με αξιώσεις την ισοφάριση.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ έμοιαζε κενή από δυνάμεις και ανίκανη να διαχειριστεί έστω και το ισχνό προβάδισμά της αποτέλεσμα να την κατακλύσει το άγχος και η ισοφάριση από πλευράς Λεβαδειακού να μοιάζει όλο και πιο πιθανό σενάριο όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος του. Το τελικό σφύριγμα που επικύρωσε το 1-0 υπήρξε ανακουφιστικό για τον κόσμο και τους ανθρώπους της Ένωσης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.