Νίκη τίτλου ο ΠΑΟΚ!

Νίκη τίτλου ο ΠΑΟΚ!

Σε ματς ροντέο, με έναν ΠΑΣ αφηνιασμένο και σοβαρά διαιτητικά λάθη, ο Σφιντέρσκι λύτρωσε τον ΠΑΟΚ στο 87' και χάρισε νίκη-μισό πρωτάθλημα (2-1) όπως εξελίχθηκε το 90λεπτο!

Στα τελευταία παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ έβγαζε… φωτιές μεσοεπιθετικά και ο Γιάννης Πετράκης φαίνεται πως είχε διαβάσει εξαιρετικά τον αντίπαλό του, παρουσιάζοντας ένα πλάνο προσέγγισης της αναμέτρησης με πολυπρόσωπη άμυνα που δυσκόλεψε αρκετά τους γηπεδούχους.

Καθ΄όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ο Δικέφαλος είχε κλείσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 1/3 του γηπέδου, ο Πασχαλάκης έμοιαζε θεατής του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να κάνει κυρίως παιχνίδι από τα πλάγια, επιχειρώντας πολλά γεμίσματα στην προσπάθειά του να βρει διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ προτού βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα είχε καταγράψει ήδη 12/6 τελικές σε αντίθεση με τους Ηπειρώτες που δεν είχαν καμία. Άκπομ, Λημνιός, Μίσιτς είχαν κάνει την αίσθησή τους, απειλώντας την εστία του Βελλίδη αλλά το γκολ έμελλε να έρθει στο 38΄από την άσπρη βούλα με την εύστοχη εκτέλεση του Πέλκα για το 1-0 μετά την ανατροπή του Άκπομ από τον Ευαγγέλου.

Με την έναρξη του β΄μέρους, ο ΠΑΣ έθεσε νέα δεδομένα στο παιχνίδι καθώς στην πρώτη του ευκαιρία, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μάνο για το 1-1, ο οποίος μετά την σέντρα του Μπουκουβάλα, βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και πλάσαρε τον Πασχαλάκη από θέση οφσάιντ όπως φαίνεται από το replay, σε μια οριακή φάση.

Με το δείκτη του σκορ στο 1-1, τον Μαουρίσιο να χάνει τα… άχαστα δις, ο Λουτσέσκου αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, ρίχνοντας μέσα στο γήπεδο Ζαμπά και Σφιντέρσκι σε ένα 4-4-2 με τον Πολωνό να συνθέτει το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης με τον Άκπομ και τον Πέλκα ως δεξί χαφ.

Στο 75΄ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο παιχνίδι, μετά το πέναλτι που υπέπεσε ο Λίλα στην «μονομαχία» με τον Σφιντέρσκι αλλά ο Βελλίδης είπε «όχι» στον Άκπομ, κρατώντας ζωντανή και μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του.

Ο… ήρωας της αναμέτρησης όμως επέλεξε να μιλήσει στο τέλος και να σηκώσει την Τούμπα στο πόδι, δικαιώνοντας τον Λουτσέσκου για την επιλογή του. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Δικεφάλου, σφράγισε το «τρίποντο» του αήττητου και πρωτοπόρου ΠΑΟΚ και… προβλημάτισε ακόμη περισσότερο τον ΠΑΣ Γιάννινα δεδομένου πως ο βαθμολογικός κλοιός ολοένα και σφίγγει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.