Γιατί τσακώνονται τα ζευγάρια;

Γιατί τσακώνονται τα ζευγάρια;

Οκτώ λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια βγάζουν... μαχαίρια.

Συνήθως τα ζευγάρια τσακώνονται για τρία πράγματα: τα χρήματα, τις δουλειές του σπιτιού και το σεξ.

Σε κάθε σχέση, υπάρχουν διαφωνίες, όμως το οικονομικό είναι αυτό που λειτουργεί ως «ωρολογιακή βόμβα».

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild, ένα στα δύο ζευγάρια τσακώνονται για την διαχείριση των χρημάτων. Ο ένας θεωρεί ότι ο σύντροφός του ξοδεύει πολλά, ενώ ο άλλος τον θεωρεί τσιγκούνη.

Οκτώ λόγοι για τους οποίους τσακώνονται τα ζευγάρια

Το κινητό τηλέφωνο 

Τι κάναμε πριν από 20 χρόνια όταν κανείς δεν είχε κινητό τηλέφωνο; Συζητάγαμε περισσότερο, διασκεδάζαμε περισσότερο και κάναμε περισσότερο σεξ! Σήμερα το 28% θα προτιμούσε το κινητό από το σεξ.

Για το λόγο αυτό, βγάλτε το κινητό τηλέφωνο από τη κρεβατοκάμαρα. Κι όταν βγαίνετε με το έτερον ήμισυ, χρησιμοποιείστε το διακριτικά. Δηλαδή, όταν απολαμβάνετε ένα ρομαντικό δείπνο, μην το έχετε πάνω στο τραπέζι…

Το οικονομικό 

Η διαφωνία για τα χρήματα είναι η βασικότερη αιτία τσακωμού μεταξύ των ζευγαριών. Εάν ο ένας είναι τσιγκούνης κι ο άλλος γενναιόδωρος, τότε θα πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή».Διαφορετικά, η γκρίνια πάει σύννεφο.

Σεξ με το σταγονόμετρο

Αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Η σεξουαλική δυσαρέσκεια είναι το κίνητρο για απιστία στο 80% των περιπτώσεων! Όταν ο άλλος θέλει πολύ περισσότερο από τον άλλο, τότε τι γίνεται; Το μόνο που βοηθάει είναι η συζήτηση. Μην ξεχνάτε όμως ότι η ερωτική επιθυμία δεν έχει ώρα, ημέρα και τόπο. Λειτουργήστε αυθόρμητα στο σεξ. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη…

Η τεμπελιά

Δεν ζούμε πλέον στη δεκαετία του ’50 που η γυναίκα έτρεχε να βάλει τις παντόφλες στον άντρα της, μόλις αυτός επέστρεφε από τη δουλειά. Πλέον θα πρέπει να επιμερίζονται οι οικιακές εργασίες αφού η γυναίκα έχει μπει στην παραγωγή.

Δεν είναι δεδομένος

Σίγουρα, μετά από δύο χρόνια σχέσης, δεν αισθάνεστε αυτό το φτερούγισμα που νιώθατε στη αρχή όταν βλέπατε τον/την σύντροφό σας. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο/η σύντροφός μας είναι κάτι ξεχωριστό και, πάνω απ΄όλα, δεν είναι δεδομένος/η.

Μην διστάζετε να του εκφράζετε συχνά τον θαυμασμό σας. Δεν σας κοστίζει τίποτα.

Αιώνια γκρίνια

Έρχεται κάθε βράδυ στο σπίτι και παραπονιέται γιατί την κατάσταση στη δουλειά. Κι εσείς του φωνάζετε γιατί έχει πάρει πολλά κιλά. Σε βάθος χρόνου, αυτή η γκρίνια ενοχλεί και βλάπτει τη σχέση. Όταν υπάρχουν προβλήματα καλό θα είναι να τα ακούτε και να δηλώνετε πρόθυμος να βοηθήσετε.

Οι εκλεκτοί γονείς

«Είσαι ακριβώς σαν την μάνα σου!» Σύμφωνα με έρευνα της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 20% όλων των ζευγαριών τσακώνεται συχνά για την ανάμειξη των γονέων. Πολλές φορές οι γονείς πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα σπίτια των παιδιών ή ακόμη παρεμβαίνουν στην καθημερινότητα των ζευγαριών. Αυτό διαταράσσει την οικογενειακή γαλήνη. Κι όταν αρχίσει να σας συγκρίνει με τη μαμά μας, τότε αρχίζουν τα δύσκολα στη σχέση.

Όταν οι φίλοι του είναι πιο σημαντικοί από εσάς

Κάθε Σαββατοκύριακο πηγαίνει ανελλιπώς για μπάσκετ με τους φίλους του. Ακόμα κι όταν είστε άρρωστη. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι θέλει να ξεφύγει από την καθημερινότητα ή απλά ότι βαριέται στο σπίτι.

Για πολλά ζευγάρια, οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές . Σύμφωνα με την ιστοσελίδα κοινωνικών γνωριμιών «Elitepartner.de», το 33% των ζευγαριών τσακώνονται γιατί ο καθένας έχει άλλες προτεραιότητες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.