Πεδίο μάχης η Βενεζουέλα: 26 νεκροί από τα βίαια επεισόδια!

Πεδίο μάχης η Βενεζουέλα: 26 νεκροί από τα βίαια επεισόδια!

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στη Βενεζουέλα, με οργανώσεις να καταμετρούν 26 νεκρούς στα βίαια επεισόδια που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες.

Χιλιάδες πολίτες βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν κατά του Μαδούρο, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που πέφτουν θύμα ξυλοδαρμού όχι μόνο από αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και από παραστρατιωτικές οργανώσεις, οι οποίες δρουν σε συνεργασία με τους ένστολους, και προφανώς με εντολή του Μαδούρο.

Οι ΗΠΑ πάντως δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν επέμβαση στη χώρα, αν συνεχιστεί ο κύκλος βίας. Την Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε το μη απολύτως αναγκαίο προσωπικό της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα να εγκαταλείψει τη χώρα, ενώ προέτρεψε όλους τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να «εξετάσουν σοβαρά» το να φύγουν, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εγκληματολογικού Φόρουμ της Βενεζουέλας, Γκονζάλο Χίμιομπ, τουλάχιστον 278 άνθρωποι συνελήφθησαν από την περασμένη Δευτέρα, ενώ δεν έχει γίνει καταγραφή στα στοιχεία της Πέμπτης.

Η κατάσταση εντάθηκε σημαντικά μετά την επίσημη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναγνώρισε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της χώρας. Ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε ως επιχείρημα για την επίσημη θέση του, την απόφαση της εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, η οποία είχε χαρκτηρίσει τον Νικολάς Μαδούρο σε «σφετεριστή της εξουσίας».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.