Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ οδηγεί χωρίς δίπλωμα στα 92 της χρόνια;

Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ οδηγεί χωρίς δίπλωμα στα 92 της χρόνια;

Πολλά ήταν τα αρνητικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσίότητας όταν πριν λίγες ημέρες ο 98χρονος Δούκας του Εδιμβούργου, Φίλιππος, τράκαρε και μάλιστα χωρίς ποτέ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Μάλιστα δύο ημέρες μετά συζήτηση μετά το ατύχημα εμφανίστηκε και πάλι να οδηγεί.

Από τότε τα δημοσιεύματα στράφηκαν όπως ήταν φυσικό και γύρω από τη Βασίλισσα Ελισάβετ που επιμένει να οδηγεί και μάλιστα χωρίς δίπλωμα.

Σε ηλικία 92 ετών, η Ελισάβετ  οδηγεί μόνη της το αυτοκίνητό της, από και προς τα ιδιωτικά κτήματά της. Ως μέρος του «βασιλικού προνομίου» – εξουσίες και δικαιώματα που κατέχει η βασίλισσα – η Ελισσάβετ είναι το μόνο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που μπορεί να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, παρόλο που τα διπλώματα εκδίδονται στο όνομά της. Δεν χρειάστηκε ποτέ να δώσει εξετάσεις για το δίπλωμα και μπορεί να οδηγεί χωρίς αριθμό πινακίδας στο αυτοκίνητό της.

Η βασίλισσα έμαθε να οδηγεί όταν ήταν έφηβη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η τότε 18χρονη πριγκίπισσα Ελισάβετ, εκπαιδεύτηκε ως οδηγός και μηχανικός, έμαθε να αλλάζει λάστιχο, να επισκευάζει κινητήρες και να οδηγεί ασθενοφόρα και φορτηγά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.