Σενάριο εκλογικής συμπόρευσης για Πάνο Καμμένο και Τάκη Μπαλτάκο

Σενάριο εκλογικής συμπόρευσης για Πάνο Καμμένο και Τάκη Μπαλτάκο

Πρέπει να καλέσουμε σε συνεργασία 45 πρώην υπουργούς της ΝΔ, είπε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Την πρόθεσή του να ψηφίσει την πρόταση μομφής που ενδεχομένως καταθέσει η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος με την προϋπόθεση ότι αυτή θα αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ισχύουν οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει. Να υπογράψουμε με τον κ. Μητσοτάκη κοινή πρόταση μομφής αρκεί να δεσμευτεί ότι δεν δέχεται την εκχώρηση του όρου «Μακεδονία». Αν δεν γίνει αυτό και η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής μόνο για την Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτονόητο ότι θα την στηρίξουμε καθώς θέλουμε την ακύρωσή της» είπε χαρακτηριστικά συνομιλώντας με δημοσιογράφους

Η δήλωση του κ. Καμμένου έγινε αμέσως μετά το τέλος συνάντησης που είχε με τον κ. Τάκη Μπαλτάκο της «Δύναμης Ελληνισμού» στην Βουλή όπου επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε διάλογο για εκλογική συνεργασία.

«Έχουμε στενή σχέση και κοινούς προβληματισμούς με τον κ. Μπαλτάκο. Η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών μας οδηγεί να πούμε ότι συμπολίτευση και ΝΔ παραδίδουν το όνομα «Μακεδονία» στην γειτονική χώρα. Εμείς είμαστε αντίθετοι όπως αντίθετοι είναι και μεγάλη μερίδα της εκτνροδεξιάς. Με τον κ. Μπαλτάκο μοιραστήκαμε προβληματισμούς και έχουμε ανοίξει διάλογο για συνεργασία που μπορεί να οδηγήσει σε κοινή προσπάθεια στο μέλλον. Μιλάμε για εκλογική συνεργασία» είπε ο κ. Καμμένος.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε πως «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα κόμμα καθαρά Δεξιό. Όπως είναι οι γκολικοί στην Γαλλία κλπ. Λείπει ένα τέτοιο κόμμα από την Ελλάδα» ενώ στην ερώτηση αν θα απευθύνουν κάλεσμα και σε άλλους σχηματισμούς ή προσωπικότητες του χώρου είπε «υπάρχουν 45 πρώην υπουργοί της ΝΔ εκτός Βουλής και περισσότεροι βουλευτές. Θα απευθύνουμε κάλεσε και όσοι δεν φιλοξενηθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα δούμε αν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με στόχο την δημιουργία ενός ευρύτατου δεξιού μετώπου».

Επανερχόμενος ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «οι θέσεις μας είναι γνωστές θα υπάρξει σεβασμός».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.