Στην Επιτροπή για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Καμμένος

Η συζήτηση στην επιτροπή ξεκινάει στις 6 το απόγευμα.

Ο Πάνος Καμμένος θα δώσει το παρών στην απογευματινή συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων, όπου θα συζητηθεί για πρώτη φορά η συμφωνία των Πρεσπών.

Η συζήτηση στην επιτροπή ξεκινάει στις 6 το απόγευμα.

Μέχρι σήμερα εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της βουλής, όπου έρχεται η Συμφωνία, ήταν ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης, που παραμένει πιστός στον κ. Καμμένο και ούτε έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών φυσικά. Το γεγονός λοιπόν ότι ο πρώην υπουργός Αμυνας τον αντικατέστησε με τον εαυτό του, κάνει σαφές ότι ο Πάνος Καμμένος- αν και δεν συνηθίζεται για Αρχηγούς κομμάτων- πάει στην Επιτροπή με μόνο στόχο για να κάνει φασαρία.

Αλλωστε έχει προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό ότι πλέον οι σχέσεις τους εισέρχονται σε πολεμική φάση. Και παρότι η «επανάσταση» του Πάνου Καμμένου είναι προσχεδιασμένη ανάμεσα στους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους, με στόχο την πολιτική επιβίωση του άλλοτε υπουργού Αμυνας, εντούτοις ζημιώνει τον Αλέξη Τσίπρα το διαρκές σφυροκόπημα Καμμένου.

Πολεμική η ατμόσφαιρα στις σχέσεις Πάνου- Αλέξη

Νέα αφορμή δόθηκε από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί στελέχη των ΑΝΕΛ που έχουν διαγραφεί από το κόμμα σε υπουργικά πόστα. Ο Πάνος Καμμένος ήταν σαφής. Αν δεν τους διώξει, είναι αιτία πολέμου:

«Είναι Casus belli εάν ο πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους, σημείωσε. «Η παραμονή στελεχών των ΑΝΕΛ σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση είναι πράξη εχθρική προς εμάς. Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια», δήλωσε ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.