«Σαρώνει» ο Λάνθιμος με το «The Favourite»: Άλλα τέσσερα βραβεία

«Σαρώνει» ο Λάνθιμος με το «The Favourite»: Άλλα τέσσερα βραβεία

Όπως και στα βραβεία Bafta έτσι και στα χθεσινά βραβεία της 'Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου, η ταινία απέσπασε 4 από τις 10 κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφια.

Οι Olivia Colman και Rachel Weisz κυριάρχησαν στις γυναικείες κατηγορίες, αποσπώντας το βραβείο του α’ και β’ γυναικείου ρόλου, αντίστοιχα.

Το «The Favourite» απέσπασε επίσης το βραβείο της καλύτερης βρετανικής / ιρλανδικής ταινίας ενώ κέρδισε και το βραβείο σεναρίου στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο The May Fair Hotel το βράδυ της Κυριακής.

Μεταξύ των κερδισμένων και το μεξικάνικο δράμα του Alfonso Cuaron, Ρομά, που κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ταινία της χρονιάς, με τον σκηνοθέτη να αποσπά το αντίστοιχο βραβείο σκηνοθεσίας.

Το κορυφαίο βραβείο των κριτικών, το βραβείο Dilys Powell, δόθηκε στον Pedro Almodovar ενώ μεταξύ των νικητών ήταν ο Richard E Grant, που κέρδισε το βραβείο του β’ ανδρικού ρόλου.

Ο Ethan Hawke έστειλε ένα βίντεο με χαιρετισμό από τη Νέα Υόρκη αποδεχόμενος το βραβείο του Α’ ανδρικού ρόλου για το First Reformed.

Η Jessie Buckley αναδείχτηκε σε βρετανική/ ιρλανδική ηθοποιό της χρονιάς ενώ ο Ο Rupert Everett κέρδισε το βραβείο του καλύτερου βρετανού / ιρλανδού ηθοποιού της χρονιάς για το Happy Prince.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.