Εύκολη νίκη η ΑΕΚ, ζορίστηκε ο Ολυμπιακός

Εύκολη νίκη η ΑΕΚ, ζορίστηκε ο Ολυμπιακός

Συνέχισαν με νίκες τα φαβορί.

Σε ένα παιχνίδι που είχε τη δική του μεγάλη περιπέτεια μετά τη σαββατιάτικη αναβολή, η ΑΕκ, παρουσιάζοντας ίσως την καλύτερη περίοδο στη φετινή σεζόν, την τρίτη, μάδησε το λαβωμένο λόγω της απουσίας του Χάροου, Περιστέρι, φτάνοντας στο δεύτερο ημίχρονο σε μία εντυπωσιακή εμφάνιση, που είχε ως αποτέλεσμα μία εύκολη νίκη με 96-70.

Στην ΑΕΚ λογικά περίμεναν από την πρώτη αγωνιστική αυτό το ματς. Γιατί εκείνο το παιχνίδι, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου το Περιστέρι, είχε καταφέρει να ξεφύγει ακόμα και με 20 πόντους, ήταν ένα μεγάλο σοκ για τον Μπάνκι και τους παίκτες του και ίσως να έπαιξε ρόλο για να ακολουθήσει η εξαιρετική πορεία που κάνει η ΑΕΚ μέχρι τώρα. Η περιπέτεια του Σαββάτου και η αναβολή του ματς λόγω ηλεκτροδότησης, έφερε το ματς σήμερα (20.1) και η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία της να αποδείξει όλα όσα ήθελε απέναντι σε μία ομάδα που της είχε προσφέρει μία δυσάρεστη εμπειρία πριν από ακριβώς 14 αγωνιστικές.

Χρειάστηκε βέβαια να περάσει ένα ημίχρονο για να τα καταφέρει, ή σχεδόν ένα ημίχρονο έστω. Μετά το 30-34 με τον οποίο προηγήθηκε το Περιστέρι λίγο μετά τα μισά της δεύτερης περιόδου, η ΑΕΚ, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Θίοντορ, που φαίνεται ότι έχει προσαρμοστεί πολύ πιο γρήγορα απ’ό,τι όλοι περίμεναν, έφτασε στη νίκη. Και μάλιστα με τον πιο εμφατικό, τον εμφατικότερο τρόπου που θα μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου κυριάρχησε απόλυτα, βγάζοντας πολλά πρόσωπα στην επιφάνεια, ίσως στο καλύτερο δεκάλεπτο της φετινής σεζόν (το τρίτο). Βέβαια είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι η ομάδα του Πεδουλάκη στερήθηκε των υπηρεσιών του Χάροου, του κορυφαίου παίκτη της από την αρχή της σεζόν, αλλά η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και ειδικά του Καράμπελα που βρήκε χρόνο συμμετοχής είναι σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η ΑΕΚ πάντως, δείχνει ότι βαδίζει σε καλό δρόμο και ανταποκρίνεται ακόμα και σε ματς που ξεφεύγουν από τη φυσιογνωμία, αλλά και τη φιλοσοφία της, όπως έγινε στο πρώτο ημίχρονο, όπου το παιχνίδι είχε υψηλό σκορ, όχι επειδή οι δύο ομάδες πέτυχαν πολλούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά επειδή δεν λειτούργησαν αμυντικά στο πέντε εναντίον πέντε.

Ο Στρέλνιεκς έσωσε τον Ολυμπιακό

Ο Χολαργός πάλεψε για να πετύχει την σπουδαιότερη νίκη της ιστορίας αλλά ο «από μηχανής θεός», Γιάνις Στρέλνιεκς, με καθοριστικές ενέργεις σε κανονική διάρκεια και παράταση στο τέλος έδωσε την αγχωτική νίκη στον Ολυμπιακό (68-73).

Ο μαχητικός Χολαργός έβαλε… δύσκολα στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έδειξε διάθεση, θέληση και πείσμα αλλά ο Γιάνις Στρέλνιεκς δήλωσε παρών στις κρίσιμες στιγμές. Με πόντους και σωστές επιλογές έγειρε την πλάστιγγα της νίκης στην ομάδα του (13-1), με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να σημειώνει double double (21π., 17ριμπ.). Στους 15 πόντους ο Χόκινς για τον σύλλογο των βορείων προαστίων (7-7) που έστειλε το ματς στην παράταση (61-61).

Επόμενο παιχνίδι, πλέον, για τον Χολαργό στην Ρόδο με αντίπαλο τον Κολοσσό (26/1, 15:30) την ώρα που ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για την αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε στην Euroleague (24/1, 19:30).

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.