Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη Βουλή ανάμεσα σε Τσίπρα – Μητσοτάκη για τον Υπουργό Άμυνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη Βουλή ανάμεσα σε Τσίπρα - Μητσοτάκη για τον Υπουργό Άμυνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αναφορά του αρχηγού της ΝΔ στην Χούντα με αφορμή τον τελευταίο ενεργεία στρατιωικό σε ρόλο Υπουργού προκάλεσε «έκρηξη».

Μεγάλη ένταση στην αρχή της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε μια ούτως ή άλλως εύφλεκτη ατμόσφαιρα η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «ποτέ καμία κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση δεν επέλεξε ως υπουργό της εν ενεργεία στρατιωτικό» έδρασε ως βόμβα διασποράς προκαλώντας διαδοχικές εκρήξεις στην Αίθουσα της Ολομέλειας.

«Με την εξαίρεση του κ. Χηνοφώτη που όμως πρώτα αποστρατεύθηκε, ύστερα εξελέγη βουλευτής και μετά υπουργοποιήθηκε όχι βέβαια στο υπουργείο άμυνας, ο τελευταίος ήταν ο κ. Σπαντιδάκης που ορκίστηκε αρχηγός του ΓΕΣ την 21η Απριλίου. Για την πρώτη φορά αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης με αναφορά στην υπουργοποίηση του ναύαρχου Αποστολάκη προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός ζήτησε το λόγο και για λίγο μια νέα εστία αντιδράσεων φούντωσε στην πτέρυγα της ΔΗΣΥ. Η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου χτυπούσε τα χέρια της στα έδρανα προκαλώντας διαδοχικές παρατηρήσεις σε έντονο ύφος από τον Πρόεδρο της Βουλής που της τόνισε ότι η Ολομέλεια «δεν είναι αμφιθέατρο».

«Ζήτησα το λόγο μόνο γιατί θεωρώ και θέλω να πιστεύω άθελά του ότι ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Συνέκρινε τον Βαγγέλη Αποστολάκη με τον αρχηγό της χούντας Σπαντιδάκη. Ζητώ να ανακαλέσει. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε έναν άνθρωπο και το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Στον πανικό σας προφανώς δεν καταλάβατε αυτό που είπα», ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είπα ότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα διάκρισης μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ αλλά θεωρώ ότι έκανε λάθος που δέχθηκε την πρότασή σας».

Στη δριμεία κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη στο υπουργείο Άμυνας αντέδρασαν έντονα βουλευτές όπως ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Κοτζιάς αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Περίμενα να διαμαρτυρηθεί όταν μίλησα για πολιτικούς γυρολόγους αλλά διαμαρτυρήθηκε τώρα» σχολίασε ειδικά για τον κ. Κουρουμπλή, ο πρόεδρος της ΝΔ. Μάλιστα καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συνέχισε να αντιδρά, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε «εσείς μιλάτε κ. Κουρουμπλή; Τώρα μιλά το νέο. Να το χαίρεστε το νέο σας κ. Τσίπρα».

«Γιατί ενοχλείστε από μια ιστορική αλήθεια;», είπε απευθυνόμενος σε όσους φώναζαν ο κ. Μητσοτάκης. Κι ύστερα έκανε πάλι πιο ειδικές αναφορές: «Μην κοκκινίζετε τόσο πολύ κ. Φίλη έχετε αποκτήσει το ίδιο χρώμα με το πουλοβερ σας. Εσείς κ. Κοτζιά γιατί φωνάζετε; Εσάς έδιωξαν από την κυβέρνηση για χάρη του κ. Καμμένου. Για την πρώτη φορά Αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα»

Κι αμέσως μετά: «Να το ξέρετε όμως κ. Τσίπρα: όσους απελπισμένους και αν μαζέψετε, τους πολίτες αυτή την φορά ούτε θα τους κοροϊδέψετε ούτε θα εξαγοράσετε» συνεχίζοντας επί των λόγων που οι πολίτες έχουν «για να τιμωρήσουν», όπως είπε την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.