Ζόρικη νίκη για τον Ολυμπιακό στην Πάτρα

Ζόρικη νίκη για τον Ολυμπιακό στην Πάτρα

Δυσκολεύθηκαν κόντρα στον Προμηθέα οι «ερυθρόλευκοι».

Αν και στα τελευταία λεπτά κινδύνευσε να βρεθεί προ εκπλήξεως χάνοντας διαφορά 14 πόντων, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα (77-80), ο οποίος αστόχησε σε τρίποντο παράτασης στο φινάλε.

Τα πρώτα 12 λεπτά στο κλειστό της Πάτρας «Δημήτρης Τόφαλος» ο Ολυμπιακός ήταν αγνώριστος (29-17), με τον Προμηθέα να κυριαρχεί σε άμυνα και επίθεση.

Η άμεση αντίδραση των παικτών του Μπλατ και το επιμέρους 0-13 άλλαξε πλήρως το αγωνιστικό status, έφερε τους «ερυθρόλευκους» σε θέση οδηγού με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να κάνει διαχείριση στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός βρέθηκε από το +14 μόλις με διαφορά δύο πόντων, ωστόσο η απόλυτη ανατροπή δεν έγινε ποτέ μιας και οι γηπεδούχοι αστόχησαν σε τρίποντο παράτασης στο φινάλε.

Στο 12-1 ο Ολυμπιακός με ανεβασμένο τον Γιώργο Μπόγρη. Εξαιρετικός σε επίθεση και δημιουργία ο Βασίλης Σπανούλης που ξεπέρασε σε εύστοχα τρίποντα τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Από πλευράς Προμηθέα (8-5) οι Κασελάκης και Έλις ξεχώρισαν, δίχως πάντως να έχουν συμπαράσταση από τους συμπαίκτες τους.

Επόμενη υποχρέωση για τους Πατρινούς στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την φορμαρισμένη Μπεσίκτας (15/1, 19:00) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Basketball Champions League. Στον αντίποδα, οι Πειραιώτες φιλοξενούν την Χίμκι στο ΣΕΦ (17/1, 21:00) για την 19η «στροφή» της Euroleague.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.