Έφτασε στην Αθήνα η Μέρκελ

Έφτασε στην Αθήνα η Μέρκελ

Πάτησε ελληνικό έδαφος η Μέρκελ...

Λίγο πριν τις 17:30 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος που μεταφέρει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.

Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια από το τελευταίο της ταξίδι στην Ελλάδα και με τις διεργασίες γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών να κλιμακώνονται, η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Αθήνα, επιδιώκοντας να μεταφέρει — σύμφωνα με εκτιμήσεις — ένα μήνυμα από τη Δύση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου

Στις 18:10 θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και στις 19:40 θα γίνουν κοινές δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Αύριο, Παρασκευή, στις 9:45 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι, και στις 16:30 θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που επικρατούν στην πρωτεύουσα. 2.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό κατά τη διάρκεια παραμονής της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, ενώ τροποποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο πρόγραμμα των μέσων σταθερής τροχιάς.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παραμονής της Καγκελαρίου στην Αθήνα θα κλείνουν οι δρόμοι από τους οποίους θα περνάει η αυτοκινητοπομπή της, αφού πρωτίστως ελεγχθεί εξονυχιστικά η διαδρομή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.