«Ομολογία» Παππά για εκλογές: «Αν δεν υπάρξει πλειοψηφία, ο Μάιος είναι ένα όριο»

«Ομολογία» Παππά για εκλογές: «Αν δεν υπάρξει πλειοψηφία, ο Μάιος είναι ένα όριο»

«Είναι η πιο δύσκολη στιγμή της συγκυβέρνησης» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής που έσπευσε να στηρίξει τον πρωθυπουργό.

Μετά την εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη Τσίπρα στο OpenTv,  μία ημέρα πριν από την κρίσιμη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς τοποθετήθηκε ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων, που αφορούν στην Συμφωνία των Πρεσπών, στην συνταγματική αναθεώρηση, στις επικείμενες εκλογές, αλλά και στο «φλέγον» θέμα, αυτό της διαφαινόμενης ρήξης με τους ΑΝΕΛ.

«Είναι καθαρά τα διλήμματα και σε αυτά απάντησε με ξεκάθαρο τρόπο ο πρωθυπουργός. Καλείται να απαντήσει η αντιπολίτευση και θα απαντήσει και ο λαός(…). Θα απαντήσει και ο κυβερνητικός εταίρος» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο κανάλι Open, αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Παππάς είπε ότι με τον κ. Καμμένο η κυβέρνηση έχει μια συνεργασία που άντεξε μέσα στον χρόνο και πέρα από τις αρχικές εκτιμήσεις ακόμα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε “άψογη” τη συνεργασία τους, η οποία «δεν εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει τις πρωτοβουλίες που ήθελε».

«’Εχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα, το γνωρίζαμε» παραδέχθηκε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Ο πρωθυπουργός ήταν απολύτως ξεκάθαρος και στη συνάντησή τους θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Κρατάμε αυτό που έχει πει ο κ. Καμμένος σε εκείνο το επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο. Κρατάμε αυτή του τη δήλωση. Τα χαρτιά είναι ανοιχτά πάνω στο τραπέζι και ο καθένας καλείται να κάνει τις επιλογές του». Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, ο Ν. Παππάς είπε ότι δεν θα προδικάσει τη θέση του Π. Καμμένου, λέγοντας ότι «είναι αρμόδιος αυτός και τα στελέχη του να διατυπώσουν τις θέσεις τους».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ απαντώντας για το νούμερο όσων βουλευτών αναμένεται να στηρίξουν την κυβέρνηση, σχολίασε ότι δεν θα μπουν σε ονοματολογία. «Όποιος κάνει ρεπορτάζ και δει τις σαφείς και τις λιγότερο σαφείς δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών, από όλο το πολιτικό φάσμα, αντιλαμβάνεται ότι η Νέα Δημοκρατία ζει τη διάψευση νούμερο διακόσια τόσο…» σχολίασε, τονίζοντας: «Δεν θα “πέσουμε”, όσο και αν το πιστεύει η Νέα Δημοκρατία». Ο κ. Παππάς συμπλήρωσε ότι τα πράγματα σε σχέση με το πώς λειτουργεί το Σύνταγμα είναι σαφή, αναφέροντας ότι θα αναζητηθεί η πλειοψηφία στη Βουλή. Το χαρακτήρισε πολιτικά ορθό και συνταγματικά καθιερωμένο, υπογραμμίζοντας ότι «η Βουλή έχει την πλειοψηφία και για τις Πρέσπες και για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου μέχρι την εξάντληση της τετραετίας».

Υποστήριξε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι απολύτως σαφές, και αναφέρθηκε και αυτός σε όσα είπε στη χθεσινή του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας ως κυβερνητικές πρωτοβουλίες που μένει να γίνουν, (120 δόσεις, προστασία Α’ κατοικίας, επιδόματα, Συνταγματική αναθεώρηση κλπ), προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία ακόμα και εκεί (σ.σ. Συνταγματική αναθεώρηση) άλλαξε τη στάση της για το άρθρο 86». «Διαμορφώνεται ένα τοπίο στο οποίο ασφαλώς και δεν πρέπει οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να μην τοποθετηθούν σε αυτά τα κρίσιμα διλήμματα» τόνισε.

Απαντώντας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημείωσε ότι σε μια τέτοια περίπτωση «θα δρομολογήσουμε τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και θα προχωρήσουμε με τα προβλεπόμενα» συμπληρώνοντας ότι «ο Μάιος είναι ένα όριο» σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει πλειοψηφία.

Ανέφερε ότι οι Πρέσπες δεν είναι το μόνο καθοριστικό μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και εξήγησε ότι «με τον Π. Καμμένο συνεργαστήκαμε και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, σε μια πορεία σταθεροποίησης». Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου είπε χαρακτηριστικά: «Παρασκευή κοντή γιορτή».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.