Ο Κισσαμικός «σόκαρε» την ΑΕΚ στο τέλος

Ο Κισσαμικός «σόκαρε» την ΑΕΚ στο τέλος

Ισοπαλία για την Ένωση που έχει όμως προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Ρίσκι χτύπησε από νωρίς τα… καμπανάκια, η ΑΕΚ δεν άκουσε τίποτα, επαναπαύτηκε στο γκολ του Πόνσε, αλλά ο Φινλανδός ισοφάρισε πριν από τη λήξη (1-1), στο πρώτο ματς για τους 16 του Κυπέλλου.

Λίγες μέρες πριν κλείσει ένα μήνα μακριά από τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις, η ΑΕΚ αντιμετώπισε στα Χανιά τον Κισσαμικό με την απόδοσή της να αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα την μεγάλη αποχή των παικτών της από τα ματς.

Αυτό έγινε κατανοητό στο έπακρο μόλις στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης όταν και ο Κισσαμικός, κόντρα στην αντικειμενική αξία των δυο συλλόγων, ήταν η ομάδα που μπήκε δυναμικά και δραστήρια δείχνοντας πως το κίνητρο και η όρεξή της της για το συγκεκριμένο ματς ήταν σε υψηλά επίπεδα σε αντίθεση με αυτά της Ένωσης. Ειδικά ο Ρίσκι, ο Φιλανδός επιθετικός που «ξέρανε» την ΑΕΚ στο τέλος, ήταν κίνδυνος-θάνατος όποτε έπιανε τη μπάλα.

Όσο όμως το πρώτο ημίχρονο προχωρούσε, η ΑΕΚ άρχισε να αποκτά τον έλεγχο του αγώνα, έγινε η ομάδα που ξεκάθαρα ήταν η ανώτερη της αναμέτρησης, άρχισε να πατάει περιοχή, να χάνει κάποιες ευκαιρίες και τελικά να σκοράρει. Συγκεκριμένα, ήταν ο Πόνσε που στο 37′ βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από ασίστ του Κλωναρίδη και έκανε το 0-1 με δυνατό, διαγώνιο σουτ.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο. Η ΑΕΚ μπήκε από πολύ νωρίς σε μια διαδικασία διατήρησης δυνάμεων ενώ την ίδια στιγμή, από τη μεριά του, ο Κισσαμικός έμοιαζε να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τη συνθήκη και να γίνει απειλητικός παρά το γεγονός ότι υπήρχαν διαστήματα που γυρνούσε καλά τη μπάλα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και έδειχνε επιθετικές διαθέσεις.

Η ΑΕΚ ωστόσο υποτίμησε την φλύαρη και ακίνδυνη στο μεγαλύτερο διάστημα επιθετικότητα των γηπεδούχων και τελικά, το σοκ ήρθε στις καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα, στο 92′ ,μετά από φάουλ του Παπαχρήστου, έγιναν κόντρες στη μεγάλη περιοχή, οι οποίες ευνόησαν τον Ρίσκι, που από κοντά ισοφάρισε για τον Κισσαμικό στο τελικό 1-1.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.