Την Παρασκευή η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου

Ηχηρή απάντηση Τσίπρα σε Καμμένο: «Δεν πρόκειται να δειλιάσω μπροστά στο κόστος»

Συνεχίζεται το κυβερνητικό θρίλερ.

Ανεβλήθη το προγραμματισμένο για απόψε Τρίτη ραντεβού του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της Άγκελας Μέρκελ στην Αθήνα, κάτι που επιθυμούσε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τετάρτη τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star, προφανώς προκειμένου αυτή να δοθεί μετά, πλέον, τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα.

Σε πλήρη εξέλιξη το ενδοκυβερνητικό θρίλερ

Το ενδοκυβερνητικό πολιτικό θρίλερ πήρε παράταση για 48 ώρες, δηλαδή για μετά την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου. Εκ των πραγμάτων, η εικόνα αποσύνθεσης που εκπέμπει ο κυβερνητικός συνασπισμός, ακυρώνει το αφήγημα του πρωθυπουργού αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Με τις πολιτικές εξελίξεις να έχουν επιταχυνθεί και την κυβέρνηση να προσανατολίζεται να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ο κ. Καμμένος εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος με την κυβέρνηση και, κυρίως, με τον τέως Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος υπαινίχθηκε ότι στελέχη των ΑΝΕΛ δεν θα ακολουθούσαν τον Πρόεδρο του κόμματος σε μία κίνηση αποχώρησης ή ακόμη και πτώσης της κυβέρνησης. Ο κ. Καμμένος απάντησε με κατηγορίες, και κατά του Αλέξη Τσίπρα, περί «αποστασίας», την ίδια ώρα που η ξαφνική κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο εταίρων απέδειξε την πολυδιάσπαση, που όντως υπάρχει, στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ.

Στελέχη όπως η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά τάχθηκαν στο πλευρό του Υπουργού Άμυνας, την ίδια ώρα που η υφυπουργός Εσωτερικών (αλλά όχι και βουλευτής) Μαρίνα Χρυσοβελώνη διαμήνυσε πως δεν θα ακολουθήσει τον κ. Καμμένο σε μία κυβερνητική έξοδο ενώ ο βουλευτής του κόμματος Θαν. Παπαχριστόπουλος επαναλάμβανε την πρόθεσή του να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με αυτά ως δεδομένα, η έκβαση της συνάντησης θα καθορίσει, εν πολλοίς, και τις πολιτικές εξελίξεις, αν και εμφανής στόχος του Μαξίμου είναι να παρατείνει τον κυβερνητικό βίο μέχρι, τουλάχιστον, τον προσεχή Μάιο, επιδιώκοντας την παράλληλη διεξαγωγή εθνικών, ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις απειλές του κ. Καμμένου περί αποχώρησης και άρσης της στήριξης προς την κυβέρνηση, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης απαντούσαν ότι υπάρχουν οι απαιτούμενες πλειοψηφίες για την παράταση του βίου της κυβέρνησης ενώ ο Γραμματέας του Κόμματος Πάνος Σκουρλέτης άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης νέου κυβερνητικού συνασπισμού.

Πάντως, σχετική προθυμία δεν υπάρχει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χωρίς παράλληλα και να συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των 151 βουλευτών, που απαιτεί το Σύνταγμα, προκειμένου να τελεσφορήσει μία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.