Σοκ: Θύμα βιασμού η γυναίκα που γέννησε ενώ ήταν σε κώμα!

Πασίγνωστος ηθοποιός αρνείται να γνωρίσει τη νεογέννητη κόρη του

Η υπόθεση που ειχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ.

Μια γυναίκα που νοσηλευόταν σε κώμα σε ιδιωτική κλινική των ΗΠΑ γέννησε την 29η Δεκεμβρίου και όπως όλα δείχνουν ήταν θύμα βιασμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ιδιωτικής κλινικής Hacienda HealthCare στην Αριζόνα υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος.  Κανένας γιατρός δεν είχε καταλάβει την εγκυμοσύνη.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η παραίτηση του Μπιλ Τίμονς έγινε δεκτή ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο. Ο Τίμονς ήταν CEO της κλινικής για 28 χρόνια.

Ο αντιπρόεδρος Γκάρι Όρμαν δήλωσε ότι αναμένει άμεσα την πλήρη καταγραφή του αποτρόπαιου συμβάντος που κατέστρεψε όχι μόνο το θύμα και την οικογένειά του, αλλά και τους εργαζομένους της κλινικής.

Η γυναίκα, που γλίτωσε το θάνατο από πνιγμό, αλλά έπεσε σε κώμα, νοσηλεύεται στο Hacienda Healthcare τα τελευταία 14 χρόνια, όταν ξεκίνησε ο τοκετός την 29η Δεκεμβρίου και τελικά γέννησε ένα αγοράκι, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, το οποίο είναι καλά στην υγεία του. 

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη. Η γυναίκα δεν έχει αναγνωριστεί δημόσια.

Το περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη φροντίδα που λαμβάνουν οι ασθενείς στο εν λόγω κέντρο φροντίδας ασθενών. Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρικής δεοντολογίας στο Weill Cornell Medicine Τζόζεφ Φινς, το πιο ανησυχητικό από όλα είναι το γεγονός ότι ένας ασθενής που βρίσκεται σε ιατρικό κέντρο μένει έγκυος και δεν το παίρνει κανείς χαμπάρι.
Εξήγησε μάλιστα ότι τα άτομα που βρίσκονται σε κώμα τρέφονται με σωληνάκια και το βάρος τουης παρακολουθείται τακτικά. «Προφανώς πήρε κιλά επειδή ήταν έγκυος και αυτό θα έπρεπε να το είχαν παρατηρήσει», προσθέτει.

Η εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Hacienda, Νάνσι Σάλμον, δήλωσε: «Το Κέντρο Περίθαλψης Hacienda λειτουργεί περισσότερα από 50 χρόνια και έχει εξαιρετική φήμη παρέχοντας υψηλής ποιότητας εξειδικευμένη φροντίδα στους ασθενείς μας.

Ως πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την κατάσταση κανενός ασθενή λόγω των νόμων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τυχόν διεξαγόμενες έρευνες.

Μπορούμε να πούμε, όμως, ότι η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών και των πελατών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και ότι συνεργαζόμαστε πάντα, όταν μας ζητηθεί, με οποιαδήποτε υπηρεσία, με διαφανή τρόπο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.