Αυτές είναι οι πιο υγιεινές πόλεις στον κόσμο

Αυτές είναι οι πιο υγιεινές πόλεις στον κόσμο

Το Παρίσι είναι η πιο υγιεινή πόλη του πλανήτη!

Στην έρευνα του TravelSupermarket  οι ειδικοί έβαλαν κάτω από το μικροσκόπιό τους εκατό πόλεις του πλανήτη μας μετρώντας τον αριθμό των πάρκων, γυμναστηρίων, σπα, Yoga και pilates studio, χορτοφαγικών εστιατορίων και καταστημάτων με βιολογικά προϊόντα που διαθέτουν, καθώς και τις ώρες ηλιοφάνειας και το κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία.

Στην κορυφή της λίστας, λοιπόν, φιγουράρει η Πόλη του Φωτός και του έρωτα, που βαθμολογείται με 61,9 στα 100 καθώς διαθέτει πάνω από 894 σπα, τουλάχιστον 1.305 ρεστοράν για χορτοφάγους και άλλα 150 «βιολογικά παντοπωλεία».

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Τσιανγκ Μάι της Ταϊλάνδης με σκορ 59,6 και επτά σπα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και 307 χορτοφαγικά εστιατόρια, ενώ τρίτη έρχεται η Βαρκελώνη με 1.350 εστιατόρια για vegans, 510 σπα και 32 studio yoga και pilates. Tην πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Πατάγια (επίσης στην Ταϊλάνδη), το Βανκούβερ, το Μαϊάμι, το Σαν Φρανσίσκο, η Λισαβώνα, το Ντενπανσάρ της Ινδονησίας και το Μπουένος Άιρες.

Όσο για την Ελλάδα, που πριμοδοτείται από την υψηλή ηλιοφάνεια και το σχετικά χαμηλό κόστος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της, εκπροσωπείται με το Ηράκλειο (16,12 βαθμοί) στην 38η θέση, τη Ρόδo στην 45η (15,62) και την Αθήνα (14,73 βαθμοί) στην 50η, πολύ πίσω από την Κωνσταντινούπολη που φιγουράρει στην 21 θέση αλλά μπροστά από το Λονδίνο που έρχεται 67ο και καταιδρωμένο, έστω κι αν διαθέτει 4.000 χορτοφαγικά ρεστοράν και 665 σπα.

Στις τρεις τελευταίες θέσεις από την άλλη βρίσκονται το Αρτβίν της Τουρκίας, το Μαρακές και το Σιάμ Ρεάπ της Καμπότζης, καθώς δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε έναν βαθμό!

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.