Η δύσκολη αποστολή της Μέρκελ στην Αθήνα

Η δύσκολη αποστολή της Μέρκελ στην Αθήνα

Για «δύσκολη αποστολή της Μέρκελ στην Αθήνα» κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, η οποία αναφέρεται στην επικείμενη επίσκεψη της Καγκελαρίου στην ελληνική πρωτεύουσα.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι στην ατζέντα των επαφών θα συγκαταλέγεται και το Σκοπιανό, το οποίο «θα συζητηθεί στις επαφές της Μέρκελ με Έλληνες πολιτικούς».

«Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει την συμφωνία και ελπίζει στην επίλυση μιας διένεξης που μετρά πλέον δεκαετίες» σχολιάζεται επίσης, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Η Tagesspiegel εστιάζει, επιπλέον, στην ελληνική πολιτική σκηνή και τα οφέλη που προσδοκά από την επίσκεψη της Μέρκελ. «Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι η επίσκεψη Μέρκελ, καθώς και η συναίνεση της Γερμανίας στη συμφωνία, θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση» τονίζεται.

Δεν παραλείπει μάλιστα, να διευκρινίσει ότι η Νέα Δημοκρατία και τα γερμανικά συντηρητικά κόμματα CDU — CSU είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

«Οι συγκυβερνώντες Ανεξάρτητοι Έλληνες απειλούν με αποχώρηση σε περίπτωση που η βουλή επικυρώσει τη Συμφωνία. Οι ΑΝΕΛ ξεκαθαρίζουν ωστόσο, ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ μιας πρότασης μορφής, την οποία το πιθανότερο είναι να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία» καταλήγει το γερμανικό δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.