Τα δεδομένα για τη συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου – Τι σχολίαζαν συνεργάτες του προέδρου των ΑΝΕΛ

Τα δεδομένα για τη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου - Τι σχολίαζαν συνεργάτες του προέδρου των ΑΝΕΛ

Πολλές οι ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Με εκατέρωθεν διαρροές γύρω από την θρυλούμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο φαίνεται ότι ξεκινάει η διαδικασία του πολιτικού «διαζυγίου» μεταξύ των δύο πλευρών.

Συνεργάτες του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας διέψευδαν τα περί επικείμενης συνάντησης με τον πρωθυπουργό πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ την Τετάρτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αρνήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, «ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Από προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εμφανή ανησυχία, γιατί οι πρωτοβουλίες Καμμένου επανακαθορίζουν τους χρόνους και οδηγούν σε αναζήτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ για συζήτηση από κοντά».

Τόνιζαν, μάλιστα, ότι ο κ. Καμμένος έχει αρνηθεί τις προηγούμενες ημέρες ένα εκ του σύνεγγυς ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο κ. Καμμένος βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Δεν ξέρω πού βρίσκεται» έλεγε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Κούσουλας, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κ. Καμμένου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φέρεται να βρέθηκε πολύ πιεσμένος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Η «βεντέτα» του με τον τέως ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, ήρθε στο προσκήνιο, αλλά και η παρουσία του Θανάση Παπαχριστόπουλου στο πρωθυπουργικό γραφείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν μια ένδειξη για τις διαβουλεύσεις, στις οποίες προχωρά το Μαξίμου. Σε ακόμα πιο άσχημο σημείο έφερε τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Από την άλλη, ένα ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών, που θα σηματοδοτήσει και την αρχή του τέλους για τον κυβερνητικό συνασπισμό, φαίνονταν να αποκλείουν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Κομματικές πηγές της Κουμουνδούρου σχολίαζαν με νόημα, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα βρίσκεται εκτός Αθηνών μέχρι και την Τρίτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι όποιες εξελίξεις θα ακολουθήσουν από την Τετάρτη και έπειτα.

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν: «Όλα είναι ανοιχτά. Έχει τις διαδικασίες του την Τετάρτη (σ.σ ο Πάνος Καμμένος), θα περιμένουμε να πάρει τις αποφάσεις».

Ενδεικτικό των «ζυμώσεων» των τελευταίων ωρών είναι και το γεγονός ότι αναβλήθηκε για την Τετάρτη η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του «Open» και την Έλλη Στάη. Η πρώτη συνέντευξη του πρωθυπουργού, για το 2019, αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, μετατέθηκε για την Τετάρτη, 9 του μηνός.

Σε αυτή την απόφαση, πιθανότατα, οδηγήθηκαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού μετά τις τελευταίες αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, η αναβολή έγινε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το πρωί είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Έτσι, ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία το απόγευμα της Τετάρτης να σχολιάσει τις όποιες εξελίξεις.

Αρχικά, η αναβολή της συνέντευξης φάνηκε να συνδέεται με επικείμενο ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου, το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να βρίσκεται στην ατζέντα ούτε της μίας ούτε της άλλης πλευράς -τουλάχιστον άμεσα…

Πηγή: protothema

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.