Νέες συγκρούσεις της αστυνομίας με τα «κίτρινα γιλέκα»

Νέες συγκρούσεις της αστυνομίας με τα «κίτρινα γιλέκα»

Ξανά στους δρόμους του Παρισιού διαδηλώνουν τα «κίτρινα γιλέκα».

Στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα βρίσκονται οι διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων», για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική του προέδρου Μακρόν.

Το κύμα διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», μαίνεται για όγδοη εβδομάδα στη Γαλλία, έχοντας ξεκινήσει από τα μέσα Νοεμβρίου.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ανέφερε ότι η αστυνομία του Παρισιού έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί δακρυγόνα εναντίον των «κίτρινων γιλέκων», με τους διαδηλωτές να ρίχνουν μπουκάλια και πέτρες στους φρουρούς.

Η γαλλική κυβέρνηση ακύρωσε τη σχεδιαζόμενη αύξηση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης που αρχικά πυροδότησε τις διαμαρτυρίες, ωστόσο τα κίτρινα γιλέκα εξελίχθηκαν και έχουν μετατραπεί πλέον σε ένα ευρύτερο κίνημα ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές και στην αύξηση του κόστους διαβίωσης.

Τον Δεκέμβριο, ο πρόεδρος, Εμάνουελ Μακρόν εισήγαγε μια σειρά μέτρων με στόχο την επίλυση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και κύρηξε κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής έκτακτης ανάγκης.

Τα προτεινόμενα μέτρα περιλάμβαναν ετήσια επιδόματα για τους εργαζομένους και απαλλαγές από τον αυξημένο φόρο κοινωνικής ασφάλισης για συνταξιούχους που κερδίζουν λιγότερα από 2.000 ευρώ ανά μήνα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.