Χρυσές Σφαίρες: Φαβορί ο Λάνθιμος, σύμφωνα με τον ξένο Τύπο

Χρυσές Σφαίρες: Φαβορί ο Λάνθιμος, σύμφωνα με τον ξένο Τύπο

Έχει «κερδίσει» τους κριτικούς ο Γιώργος Λάνθιμος με την ταινία The Favorite, που είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα.

Ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Σφαίρας καλύτερης ταινίας στην κατηγορία μιούζικαλ ή κωμωδία, προβάλλει ο Γιώργος Λάνθιμος με το The Favourite, λίγες μέρες πριν την απονομή.

Όπως γράφει ο Guardian, η ταινία του Λάνθιμου είναι αυτή που έχει κυριαρχήσει στις προτιμήσεις των κριτικών από τη μέρα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας το περασμένο καλοκαίρι. Το ίδιο ισχύει και για την ερμηνεία της πρωταγωνίστριάς του, Ολίβια Κόλμαν, η οποία επίσης είναι υποψήφια για τη Χρυσή Σφαίρα.

Αυτές δεν είναι η μοναδικές υποψηφιότητες για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, αφού διεκδικεί επίσης και την πρωτιά για το καλύτερο σενάριο, το καλύτερο μιούζικαλ ή κωμωδία, ενώ οι πρωταγωνίστριές του Favourite, Έμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις είναι υποψήφιες για β’ γυναικείο ρόλο, ενώ η Ολίβια Κόλμαν είναι φαβορί για τον α’ γυναικείο ρόλο.

Η 76 Τελετή Απονομής των Χρυσών Σφαιρών είναι προάγγελος των Όσκαρ, που πραγματοποιούνται μερικούς μήνες μετά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, στο Μπέβερλι Χιλς με παρουσιαστές τη Σάντρα Ο’ και τον Άντι Σάμπεργκ.

Ισχυρός ανταγωνιστής του Γιώργου Λάνθιμου και κατ’ επέκταση του «Favourite», είναι η πολιτική κωμωδία «Vice» καθώς διεκδικεί έξι Χρυσές Σφαίρες. Πέντε υποψηφιότητες -εκτός από το «Favourite»- συγκεντρώνουν οι ταινίες «Ένα αστέρι γεννιέται» (A Star is Born) και το «Green Book».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.