Η Καγκελάριος Μέρκελ μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης από χάκερ

Η Καγκελάριος Μέρκελ μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης από χάκερ

H Kαγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είναι μεταξύ των θυμάτων-πολιτικών από την μαζική επίθεση από αγνώστους χάκερς.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα FAZ μεταξύ των ευαίσθητων αρχείων που έχουν υποκλέψει βρίσκονται αριθμοί φαξ, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλές επιστολές από και προς την Καγκελάριο. Πόσο κρίσιμες είναι οι πληροφορίες που έχουν υποκλέψει παραμένει άγνωστο.

Όπως μετέδωσε πρώτο το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, η επίθεση των χάκερς εκδηλώθηκε εναντίον πολυάριθμων πολιτικών και δημοσίων προσώπων από όλα τα κόμματα με εξαίρεση το ακροδεξιό AfD και δημοσιεύθηκαν πολλά προσωπικά δεδομένα καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την επίθεση επηρεάστηκαν όχι μόνο πολιτικοί, αλλά και άλλες προσωπικότητες και δημοσιογράφοι. Ποιος είναι πίσω από την επίθεση είναι ασαφές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Bild”, δημοσιεύθηκαν επίσης στοιχεία από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγερ.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI) διερευνά αυτήν την υπόθεση «σε στενό συντονισμό με άλλες ομοσπονδιακές αρχές εντατικά», ανέφερε η υπηρεσία με ανάρτηση στο Twitter. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τα κυβερνητικά δίκτυα», ανέφερε η BSI.

Το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Υπηρεσίας για τον κυβερνοχώρο συγκάλεσε πάντως έκτακτη συνάντηση κρίσης το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.