Σαρώνει τη χώρα η «Σοφία»: Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία

Σαρώνει τη χώρα η «Σοφία»: Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Σοφία» που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα με έντονες καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις να σημειώνονται ακόμα και στα πεδινά. 

Από το πρωί το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα στον νομό Φθιώτιδας όπου η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των φορτηγών στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού από τον κόμβο του Σανατορίου, μέχρι να καθαριστεί από τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Σαρώνει τη χώρα η «Σοφία»: Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία

Τα πάντα έχουν καλυφθεί από το χιόνι στη Λαμία – φωτογραφία: tvStar.gr

Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα και στον δρόμο Λαμίας – Άμφισσας αλλά και τον δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου.

Χιονίζει από το πρωί και στον νομό Ιωαννίνων

Από τα ξημερώματα, μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου βρίσκονται επί ποδός και καθαρίζουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο, από το χιόνι που έχει στρωθεί για τα καλά.

Σαρώνει τη χώρα η «Σοφία»: Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία

Στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων και στους περισσότερους δρόμους του Επαρχιακού Δικτύου, είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων.

Σε κλοιό χιονιά Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Μακεδονία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές του νομού Λάρισας, χωρίς προς το παρόν να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Σαρώνει τη χώρα η «Σοφία»: Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, όμως, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο της Ελασσόνας, στην Επαρχιακή Οδό Ελάφου-Σκλήθρου και στην Επαρχιακή Οδό Μεγαλόβρυσου – Ανατολής.

Σαρώνει τη χώρα η «Σοφία»: Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται και στον νομό Καρδίτσας ακόμα και μέσα στην πόλη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους δρόμους από, προς και περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα, καθώς και στις:

 • Επ. Οδός Καρδίτσας – ‘Αρτας από 35ο χλμ (Δ/νση Βατσουνιάς, θέση «ΤΥΜΠΑΝΟΣ»
 • Επ. Οδός Μουζακίου – Στεφανιάδας από 7ο χλμ (θέση ‘Αγιος Νικόλαος)
 • Επ. Οδός Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου από 46ο χλμ έως 62ο χλμ (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η χιονόπτωση και σε ορεινές περιοχές της Μαγνησίας. Από το πρωί χιονίζει στα ορεινά του Αλμυρού, στον Κοκκινόβραχο, αλλά και στο Πήλιο, από το Κατηχώρι και ψηλότερα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει στην Επαρχιακή οδό Χανίων-Κισσού από διασταύρωση Χιονοδρομικού Κέντρου «Αγριόλευκες Πηλίου» έως τη διασταύρωση με την Επαρχιακή οδό Βόλου-Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος)-Κισσό, ενώ στην Επαρχιακή οδό Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από το 16ο χλμ. η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στα λευκά Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, η κυκλοφορία των οχημάτων, σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου, διεξάγεται με αλυσίδες.
Αναλυτικά αλυσίδες χρειάζονται στους παρακάτω δρόμους:

 • Στη Χαλκιδική από το 65 έως το 95 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 60 έως το 85 χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από τον Άγιο Πρόδρομο έως τον Πολύγυρο, της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (μέσω Παλαιοκάστρου), στους επαρχιακούς δρόμους Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος, Αρναίας – Στανού, Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγιάς, Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη, Ταξιάρχη – Παλαιόχωρας, Πολυγύρου – Ταξιάρχη, καθώς επίσης και εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων Παλαιοκάστρου, Ταξιάρχη και Σανών.
 • Στην Ημαθία, από το 82 έως το 97 χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στο οδικό δίκτυο προς τα Χιονοδρομικά Κέντρα Σελίου και Τριών – Πέντε Πηγαδιών,από το 21 έως το 39 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βέροιας – Δασκίου, ,στη Δημοτική Οδό Νάουσας – Ροδοχωρίου και στη Δημοτική Οδό Νάουσας – Αρκοχωρίου.
 • Στο Κιλκίς, από το 14 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Γουμένισσας – Λιβαδίων, στην Πέλλα στο οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, στην Πιερία, από το 23 έως το 44 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κατερίνης – Ελασσόνας, στις Σέρρες, από το 11 έως το 30 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σερρών – Άνω Βροντούς και από το 15 έως το 26 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σερρών – Λαϊλιά.
 • Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Γρεβενών. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό διεξάγεται κανονικά.
 • Στη Φλώρινα χρειάζονται αλυσίδες από το 18ο έως 28ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 22ο έως 31ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Κλεισούρας), από το 30ο έως 43ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) και σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο. Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα Εγνατίας Οδού Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο Εθνικό και υπόλοιπο Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.
 • Στην Κοζάνη απαιτούνται αλυσίδες στην Εθνική οδό Κοζάνης – Φλώρινας (κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Φλώρινας και παλαιό τμήμα), σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο του Δήμου Εορδαίας, στο δημοτικό δίκτυο του Δήμου Κοζάνης και σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Πυκνή χιονόπτωση και στην Αιτωλοακαρνανία

Σε εξέλιξη είναι έντονες χιονοπτώσεις σε περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.

Σαρώνει τη χώρα η «Σοφία»: Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία

Στην Αιτωλοακαρνανία είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το ορεινό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο που βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα.

Συγκεκριμένα, απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις παρακάτω περιοχές:

 • Στην εθνική οδό Αγρινίου – Καρπενησίου, από το 20ο, έως το 52ο χιλιόμετρο.
 • Στην εθνική οδό Καλλιθέας – Προυσού, από το13ο, έως 18ο χιλιόμετρο.
 • Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Πλατάνου, από την τοπική κοινότητα Παλαιοπύργου, έως την τοπική κοινότητα Πλατάνου.
 • Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – ‘Ανω Χώρας, από την τοπική κοινότητα Λιμνίτσας, έως την τοπική κοινότητα ‘Ανω Χώρας.
 • Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Ελευθέριανης, προς τις τοπικές κοινότητες Παλαιοπύργου, Ελευθέριανης και Αγίας Κυριακής.
 • Στην επαρχιακή οδό Αμφιλοχίας – Εμπεσού, από το 10ο έως το 25ο χιλιόμετρο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αχαΐα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αιγίου-Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, από το 11ο χιλιόμετρο.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.