
Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες εγκατέλειψαν πολλά νησιά του κόλπου της Ταϊλάνδης, που απειλούνται από την τροπική καταιγίδα Παμπούκ.
H καταιγίδα αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους και κύματα ύψους τουλάχιστον πέντε μέτρων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Μολονότι δεν έχει δοθεί επίσημη εντολή, οι τουρίστες, οι οποίοι είναι πολλοί στην χώρα λόγω των εορτών, άρχισαν να απομακρύνονται από τα νησιά ήδη από χθες Τετάρτη, ενώ η τροπική καταιγίδα αναμένεται να πλήξει αύριο Παρασκευή το βράδυ τα νησιά Κο Σαμούι, Κο Πανγκάν και Κο Τάο.
«Από 30.000 ως 50.000 άνθρωποι έχουν φύγει μετά τις γιορτές της 31ης Δεκεμβρίου», δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής του Κο Πανγκάν, Κρικάι Σονγκθάνι.
Ο αντιδήμαρχος του Κο Τάο δήλωσε παράλληλα ότι τα πλοία που έχουν προορισμό το Τσούμφον ήταν γεμάτα τουρίστες, μολονότι αρκετές χιλιάδες από αυτούς προτίμησαν να παραμείνουν. Στο Κο Σαμούι οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν καταφύγια για αυτούς που θα αποφασίσουν να μην φύγουν.
Δεν θεωρείται πιθανόν η Παμπούκ, η πρώτη τροπική καταιγίδα της εποχής που θα πλήξει αυτό το τμήμα της χώρας εκτός της περιόδου των μουσώνων εδώ και περίπου 30 χρόνια, να μετατραπεί σε τυφώνα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
«Αναμένουμε ωστόσο κύματα που μπορεί να φτάσουν τα πέντε ή και τα επτά μέτρα κοντά στο επίκεντρο της καταιγίδας. Κανονικά στον κόλπο της Ταϊλάνδης τα κύματα δεν θα ξεπεράσουν τα δύο μέτρα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διευθυντής του μετεωρολογικού κέντρου της χώρας Φουιένγκ Πρακαμαϊντάρα.
«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε το πόσο σοβαρή θα είναι η καταιγίδα, επομένως ο κόσμος θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συστάσεις των αρχών», πρόσθεσε. Η Παμπούκ αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις και σε άλλες τουριστικές περιοχές της Θάλασσας Ανταμάν, όπως το Κράμπι και στις γειτονικές επαρχίες της Μαλαισίας Πατανί, Ναραθιουάτ και Γιάλα.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Drone στη Λευκάδα: Τα σενάρια που φέρνουν έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση
- Παρότι ήθελαν η νύφη και ο γαμπρός: Ο λόγος που το σενάριο Τζάκρη – ΠΑΣΟΚ απομακρύνεται
- Το παιχνίδι της διαδοχής και οι «κρυφές» μετρήσεις: Ποιον προτιμούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ για αντι-Μητσοτάκη

Τι είναι το Exodos; Εσύ!
Λίγο πριν μπει το ΣΚ, ακούμε Stolen Mic στο Αιγάλεω και πίνουμε μπίρες στην Τεχνόπολη
«Cleansed»: Μια ιστορία αγάπης, ακραίας βίας, υψηλού συμβολισμού και ευγενούς ποίησης

Kουίζ Γεωγραφίας «Βρες τη σημαία»: To ‘χεις να βρεις ποια σημαία ανήκει πού ή μπα;
Κουίζ «Διάσημα Λογότυπα» : Μπορείς το 10/10 στο κουίζ που οι περισσότεροι την πατάνε ενώ τα βλέπουν κάθε μέρα;
Κουίζ ”Animal Kingdom”: Μπορείς το 10/10 στο απόλυτο κουίζ για το ζωικό βασίλειο;
