Προκαλεί ξανά η Τουρκία: «Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας», λέει ο Ακάρ

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: «Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας», λέει ο Ακάρ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, υποστήριξε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι δυνατές και παντού και θα αντιδράσουν σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης των τουρκικών συμφερόντων ή διεκδικήσεων.

Για μια ακόμα φορά, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επανέρχεται στη ρητορική των απειλών εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, μιλώντας για τη πρόσφατη «έμπνευση» της κυβέρνησης Ερντογάν περί «Γαλάζιας Πατρίδας».

Το νέο δόγμα της Άγκυρας που ουσιαστικά προτάσσει τις αξιώσεις την Άγκυρας στη Μεσόγειο Θάλασσα και στο Αιγαίο Πέλαγος.

«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά και τα συμφέροντα μας στην Γαλάζια Πατρίδα μας, 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε μονάδες που είναι τοποθετημένες στα σύνορα με την Συρία, υποστήριξε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι δυνατές και παντού και θα αντιδράσουν σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης των τουρκικών συμφερόντων ή διεκδικήσεων.

«Αν όμως κάποιοι κάνουν διαφορετικούς υπολογισμούς, κάνουν λάθος δεν υποχωρούμε και δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.