Κανονικά θα ηχήσει το υπό συντήρηση Μπιγκ Μπεν στην αλλαγή του χρόνου

Κανονικά θα ηχήσει το υπό συντήρηση Μπιγκ Μπεν στην αλλαγή του χρόνου

Το εμβληματικό Μπιγκ Μπεν, που δεσπόζει στο Λονδίνο και βρίσκεται υπό συντήρηση, πρόκειται να ηχήσει κανονικά τα μεσάνυχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.  

Το γεγονός γνωστοποίησε η Βουλή των Κοινοτήτων.  Στις 21 Αυγούστου 2017, το μεσημέρι, το Μπιγκ Μπεν ήχησε για τελευταία φορά, πριν ξεκινήσουν οι μεγάλες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του πύργου Elizabeth, του Μεγάλου Ρολογιού και της Μεγάλης Καμπάνας (Μπιγκ Μπεν), προκειμένου να διαφυλαχθεί η ομαλή λειτουργία τους και στο μέλλον.   \

Καθώς οι εργασίες συντήρησης συνεχίζονται, η διοίκηση μερίμνησε, όπως και πέρσι την Πρωτοχρονιά, ώστε να ακούσουν οι επισκέπτες έστω για μία φορά μέσα στο χρόνο, μέχρι την παράδοση του έργου, το χτύπημα του Μεγάλου Ρολογιού.

Έτσι, ακριβώς τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου, το Μπιγκ Μπεν θα χτυπήσει δώδεκα φορές, σημαίνοντας την αλλαγή του χρόνου.

«Θα χτυπήσει με τον συνηθισμένο ρυθμό, ανά 4,5 δευτερόλεπτα» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, εφόσον το ρολόι έχει ήδη αποσυναρμολογηθεί για να συντηρηθεί, «ένας κατά παραγγελία ηλεκτρικός μηχανισμός κατασκευάστηκε για να κινήσει το 200 κιλών σφυρί».

Ακόμη σήμερα ο πύργος είναι περιβεβλημένος με σκαλωσιές, ενώ οι δείκτες του ρολογιού και ο 160 ετών μηχανισμός του έχουν αποσυνδεθεί και αποσυναρμολογηθεί πλήρως για πρώτη φορά, από το 1859.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.