Ξεπουλάνε τα ημερολόγια Μουσολίνι

Ξεπουλάνε τα ημερολόγια Μουσολίνι

Ηµερολόγια µε φωτογραφίες του Μπενίτο Μουσολίνι γίνονται ανάρπαστα στην Ιταλία.

Η νοσταλγία για την φασιστική δικτατορία του Μπενίτο Μουσολίνι ποτέ δεν εξαφανίστηκε στην Ιταλία, τα τελευταία χρόνια μάλιστα ο ακροδεξιός λαϊκισμός που σαρώνει (και εκλογικά) τη χώρα βοηθά να σπάσει το ταμπού.

Για πολλούς Ιταλούς ήταν ο τελευταίος δυναμικός ηγέτης της χώρας που έφερε νόμο και τάξη και έκανε δημόσια έργα.

Αυτές τις ημέρες που πολλοί σπεύδουν να αγοράσουν ένα ημερολόγιο τοίχου για τη νέα χρονιά, έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες από μία επιλογές για ένα ημερολόγιο με τον Ντούτσε. Το ημερολόγιο είναι όπως όλα, γράφει ο Guardian.

Κάθε μήνας και μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Μουσολίνι, που μιλά στο πλήθος ημίγυμνος ή περπατά με στρατιωτική στολή στους δρόμους της Ρώμης. Το φαινόμενο δεν είναι κάτι καινούργιο.

Ξεπουλάνε τα ημερολόγια Μουσολίνι

Ο εκδοτικός οίκος Gamma 3000 τα τυπώνει κάθε χρόνο από τη δεκαετία του ’90 και, ενώ ξεκίνησε μόνος, τώρα έχει άλλους τρεις ανταγωνιστές. Κάθε εταιρεία τυπώνει και διανέμει περί τα 10.000 κομμάτια, τα οποία καταλήγουν στα περίπτερα που πουλούν εφημερίδες. Δίπλα στο σταντ που επισκέφτηκε ο Guardian, στο κέντρο της Ρώμης, υπάρχει ένα κατάστημα που πουλά κρασί. Στα μπουκάλια υπάρχουν φωτογραφίες του Μουσολίνι ή ακόμη και του Χίτλερ.

«Ισως τα αγοράζει ο κόσμος σαν δώρα για τους φασίστες φίλους τους», σχολιάζει ο ιδιοκτήτης. Δεν υπάρχει πάντως κάποιος νόμος που να απαγορεύει την πώληση τους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.