Νέα μήνυση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου στους αστυνομικούς

Νέα μήνυση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου στους αστυνομικούς

Η οικογένεια του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσε μηνύσεις τόσο κατά των αστυνομικών όσο και κατά του διασώστη του ΕΚΑΒ.

Μήνυση κατά των εμπλεκομένων στο θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ κατέθεσε η οικογένεια του 33χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός στην οδό Γλάφστωνος στο κέντρο της Αθήνας στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι τέσσερις πρώτοι αστυνομικοί μηνύονται ως άμεσοι αυτουργοί της ανθρωποκτονίας που είχε ως θύμα τον Ζαχαρία Κωστόπουλο ενώ οι υπόλοιποι πέντε ως απλοί συνεργοί στο αδίκημα. Οι τέσσερις πρώτοι μηνύονται επίσης και για τέλεση βασανιστηρίων κατά του θύματος. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ μηνύεται για κακουργηματική έκθεση.

«Η μήνυση αποτυπώνει τη βούληση της οικογένειας του θανόντος να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν», αναφέρεται σε ανακοίνωση των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η οικογένεια περιμένει τις κινήσεις του ανακριτή για να μεταβληθεί η κατηγορία από θανατηφόρο σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία για να κάνει τις επόμενες κινήσεις της. Σε περίπτωση που δεν μετατραπεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία, η οικογένεια εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μηνύσεις στον κοσμηματοπώλη και στον μεσίτη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δικηγόρων:

«Κατά των εμπλεκομένων στο θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ κατατέθηκε από την πολιτική αγωγή μήνυση για τα αδικήματα που διέπραξαν.. Οι μεν τέσσερις πρώτοι αστυνομικοί μηνύονται ως άμεσοι αυτουργοί της ανθρωποκτονίας που είχε ως θύμα το Ζαχαρία Κωστόπουλο, οι δε πέντε λοιποί ως απλοί συνεργοί στο αυτό αδίκημα. Οι τέσσερις πρώτοι μηνύονται επίσης και για τέλεση βασανιστηρίων κατά του θύματος.

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ μηνύεται για κακουργηματική έκθεση. Η μήνυση αποτυπώνει τη βούληση της οικογένειας του θανόντος να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν.

Η εξέλιξη της ΕΔΕ προς την κατεύθυνση της επιβολής των ανώτατων πειθαρχικών ποινών στους ελεγχόμενους, συνάδει προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της.

Αθήνα, 28/12/2018

Οι Πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής

Άννα Παπαρρούσου

Χρύσα Πετσιμέρη

Κλειώ Παπαπαντολέων».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.