Δεν θα πιστεύετε πόσα χρήματα «βγάζουν» ακόμα και σήμερα οι πρωταγωνιστές από τα «Φιλαράκια»!

Δεν θα πιστεύετε πόσα χρήματα «βγάζουν» ακόμα και σήμερα οι πρωταγωνιστές από τα «Φιλαράκια»!

Το τελευταίο επεισόδιο από «Τα Φιλαράκια» προβλήθηκε το 2004 αλλά η τηλεοπτική σειρά παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής παγκοσμίως με τους πρωταγωνιστές να κερδίζουν ακόμη εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.

Αυτό υποστηρίζει ο Ted Sarandos, διευθυντής περιεχομένου στο Netflix, που τελικά έδωσε περίπου 80-100 εκατ. δολάρια για να διατηρήσει τα δικαιώματα προβολής της σειράς.

Το πρώτο επεισόδιο βγήκε στον αέρα στις 22 Σεπτεμβρίου 1994 και το είδαν περίπου 22 εκατομμύρια άνθρωποι. Αρχικά οι δημιουργοί είχαν ονομάσει την σειρά «Insomnia Cafe». Ο τίτλος άλλαξε σε «Six of One», μετά «Friends Like Us» και τελικά κατέληξε στο γνωστό σε όλους, «Friends».

Κάθε μέλος του καστ πληρωνόταν 22.500 δολάρια ανά επεισόδιο την πρώτη σεζόν, ποσό που ωστόσο άρχισε να αυξάνεται αισθητά ενώ προχωρούσε η σειρά και γινόταν ολοένα και πιο δημοφιλής με τα χρόνια, με εξαίρεση μια μικρή πτώση στην τηλεθέαση στις σεζόν 5 έως 7.

Στην διάρκεια των 236 επεισοδίων, το σόου, το καστ και οι υπόλοιποι συντελεστές βρέθηκαν υποψήφιοι για διάφορα βραβεία, κερδίζοντας αρκετά από αυτά, ανάμεσά τους 62 υποψηφιότητες στα Emmy με 6 νίκες και 10 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες με μια νίκη.

Το 2002, στο τέλος της όγδοης σεζόν, οι έξι βασικοί πρωταγωνιστές διεκδίκησαν μισθό 1 εκατ. δολαρίων ανά επεισόδιο για την επόμενη σεζόν. Τότε αυτή ήταν η μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία που είχε γίνει ποτέ για 30λεπτο τηλεοπτικό σόου.

Επίσης από την έκτη σεζόν κι έπειτα, όλοι τους είχαν αρχίσει να παίρνουν μερίδιο από τα κέρδη της σειράς. Σήμερα οι Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ματ Λε Μπλανκ, Μάθιου Πέρι και Ντέιβιντ Σουίμερ παίρνουν κάθε χρόνο ποσοστό 2% από τα έσοδα της σειράς, ήτοι 20 εκατ. δολάρια, καθώς τα ετήσια έσοδα της Warner Bros από «Τα φιλαράκια» φτάνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.