Ο Παναθηναϊκός διέλυσε την ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε την ΑΕΚ

Κάθε άλλο παρά ντέρμπι θύμισε το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αγριεμένος, έβγαλε ενέργεια και… οργή στο παρκέ του ΟΑΚΑ και μετέτρεψε το ντέρμπι με την ΑΕΚ σε περίπατο (111-79) με πολλαπλούς πρωταγωνιστές και ανεβασμένο τον Στεφάν Λάσμε.

Οι βάσεις μπήκαν από νωρίς (36-16 στο 10′), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έβγαλε αντίδραση και το ντέρμπι της Αθήνας μετατράπηκε σε… υπόθεση για έναν ρόλο.

Οι «πράσινοι» ήταν αγριεμένοι από το ξεκίνημα και παρά τις απουσίες των Ιωάννη Παπαπέτρου – Κιθ Λάνγκφορντ ανέβηκαν στο 9-0 της Basket League και διεύρυναν το σερί τους απέναντι στην ΑΕΚ σε 30-0 εντός έδρας. Ορεξάτος δημιουργικά ο Νικ Καλάθης (11ασ.), διψήφιοι οι Στεφάν Λάσμε (16π.), Θανάσης Αντετοκούνμπο (14π.), Ντίνος Μήτογλου (14π.), Λούκας Λεκαβίτσιους (14π.) και ΝτεΣόν Τόμας (12π.). Μάλιστα, ο Γκαμπονέζος σέντερ έκανε πιθανότατα το καλύτερό του παιχνίδι μετά την επιστροφή του στα «πράσινα».

Από την άλλη, η «Ένωση» που ερχόταν από ένα 10-0 σερί σε Ελλάδα και Basketball Champions League δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι και δεν μπορούσε να «ματσάρει» την ενέργεια του «τριφυλλιού». Ήταν άστοχη, έχανε ριμπάουντ και -κυρίως- έπαιζε κακή άμυνα. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς διαφορές της τάξεων των 20 πόντων, τις οποίες δεν μπορούσε να ανατρέψει και γνώρισε την ήττα, που την έριξε στο 7-3 της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Διψήφιοι οι Βινς Χάντερ (12π.), Ρατάν Μέις (12π.) και Γιόνας Ματσιούλις (11π.). Άσχημα νέα για τους φιλοξενούμενους ο τραυματισμός του Χάντερ στο τελευταίο λεπτό, που όταν σηκώθηκε χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο.

Για τους πρωταθλητές Ελλάδας ακολουθεί πλέον το κρίσιμο εντός έδρας ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (28/12), ενώ οι Κυπελλούχοι Ελλάδας και κάτοχοι του BCL δεν θα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.