
Παλιρροϊκό κύμα λόγω ηφαιστειακής δραστηριότητας.
Τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα στην Ινδονησία, όταν ένα τσουνάμι έπληξε περιοχές που βρίσκονται γύρω από τον Πορθμό Σούντα το Σάββατο το βράδυ, έπειτα από υποθαλάσσια κατολίσθηση που προκλήθηκε από ηφαιστειακή δραστηριότητα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.
Σύμφωνα με την υπηρεσία ακόμη 584 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δεν είναι άμεσα σαφές πόσοι άνθρωποι αγνοούνται.
“Προκλήθηκε από συνδυασμό υποθαλάσσιας κατολίσθησης που προκλήθηκε από ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Ανάκ Κρακατάου και ένα παλιρροϊκό κύμα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πουρουό Νουγκρόχο.
Ανακοίνωση της μετεωρολογικής και γεωφυσικής υπηρεσίας της Ινδονησίας (BMKG) ανέφερε ότι “το τσουνάμι έπληξε αρκετές περιοχές στον Πορθμό Σούντα, ανάμεσά τους παραλίες στην επαρχία Παντεγκλάνγκ, Σέρανγκ και Νότιο Λαμπούνγκ”.
Το τσουνάμι έπληξε τις περιοχές περίπου στις 21:30 τοπική ώρα το Σάββατο το βράδυ, πρόσθεσε.
Ο Ένταν Περμάνα, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στο Παντεγκλάνγκ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV ότι η αστυνομία παρέχει άμεση βοήθεια σε θύματα στο Τανζουνγκ Λεσουνγκ στην επαρχία Μπάντεν, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κοντά στην Τζακάρτα, καθώς οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο.
“Πολλοί αγνοούνται”, σημείωσε ο Περμάνα.
Ο Νουγκρόχο δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua με γραπτό του μήνυμα ότι δεκάδες σπίτια και κτίρια έχουν καταστραφεί από το τσουνάμι. Εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Drone στη Λευκάδα: Τα σενάρια που φέρνουν έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση
- Παρότι ήθελαν η νύφη και ο γαμπρός: Ο λόγος που το σενάριο Τζάκρη – ΠΑΣΟΚ απομακρύνεται
- Το παιχνίδι της διαδοχής και οι «κρυφές» μετρήσεις: Ποιον προτιμούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ για αντι-Μητσοτάκη

Τι είναι το Exodos; Εσύ!
Λίγο πριν μπει το ΣΚ, ακούμε Stolen Mic στο Αιγάλεω και πίνουμε μπίρες στην Τεχνόπολη
«Cleansed»: Μια ιστορία αγάπης, ακραίας βίας, υψηλού συμβολισμού και ευγενούς ποίησης

Kουίζ Γεωγραφίας «Βρες τη σημαία»: To ‘χεις να βρεις ποια σημαία ανήκει πού ή μπα;
Κουίζ «Διάσημα Λογότυπα» : Μπορείς το 10/10 στο κουίζ που οι περισσότεροι την πατάνε ενώ τα βλέπουν κάθε μέρα;
Κουίζ ”Animal Kingdom”: Μπορείς το 10/10 στο απόλυτο κουίζ για το ζωικό βασίλειο;
