Άνοιξε το Γκάτγουικ, αλλά συνεχίζεται το χάος με εκατοντάδες εγκλωβισμένους επιβάτες

Άνοιξε το Γκάτγουικ, αλλά συνεχίζεται το χάος με εκατοντάδες εγκλωβισμένους επιβάτες

Περισσότερες από 24 ώρες ταλαιπωρίας για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ήθελαν να ταξιδέψουν ενόψει των Χριστουγέννων.

Δεν είχαν ποτέ φανταστεί πως κάποιος θα τίναζε τα σχέδιά τους στον αέρα στέλνοντας drones να πετούν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου. Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας άνοιξε ξανά το πρωί της Παρασκευής (21.12.2018) αλλά για περιορισμένο αριθμό πτήσεων!

Η ανακοίνωση έγινε μέσω twitter, με την διεύθυνση του Gatwick να γνωστοποιεί ότι το αεροδρόμιο άνοιξε μεν αλλά για να γίνουν… λίγες πτήσεις, αφού η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως. “Ο διάδρομος αποπροσγειώσεων του Γκάτγουικ μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί και ένας περιορισμένος αριθμός αεροπλάνων προβλέπεται να απογειωθεί και να προσγειωθεί” αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ωστόσο πως οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρίες πριν πάνε στο αεροδρόμιο, καθώς πολλές πτήσεις θα καθυστερήσουν ή μπορεί ακόμη και να ακυρωθούν.

Οι βρετανικές αρχές συνεχίζουν να μην έχουν… ιδέα ποιος έστειλε τα drones πάνω από το Γκάτγουικ, προκαλώντας πρωτοφανές χάος και αδιανόητη ταλαιπωρία για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ο στρατός ανέπτυξε στο αεροδρόμιο ειδικά όπλα για την κατάρριψη drones.

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ άνοιξε σχεδόν τέσσερις ώρες από την τελευταία φορά που ένα από τα drones εθεάθη να πετά πάνω από τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης. Από το βράδυ της Τετάρτης, όταν ξεκίνησε το πρόβλημα, έγιναν τουλάχιστον 50 πτήσεις drones πάνω από το αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια του χάους, 760 πτήσεις καθηλώθηκαν και 110.000 ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο.

Οι εικόνες από το Γκάτγουικ, με χιλιάδες κόσμο να βρίσκεται… παντού είναι χαρακτηριστικές του τι συμβαίνει τις τελευταίες σχεδόν 32 ώρες σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.