Στο στόχαστρο ο Ντέιβιντ Γκέτα – Έπαιξε τραγούδια υπέρ του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

Στο στόχαστρο ο Ντέιβιντ Γκέτα - Έπαιξε τραγούδια υπέρ του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

O Γάλλος δισκογραφικός παραγωγός και DJ, David Guetta (Ντέιβιντ Γκέτα) πυροδότησε αντιδράσεις μετά τη δημοσίευση αρκετών βίντεο από εμφάνισή του στο Ριάντ.

Ο 51χρονος έκανε remix μερικά πατριωτικά τραγούδια της Σαουδικής Αραβίας με την ελπίδα να εντυπωσιάσει τους θαυμαστές του.

Ο Γκέτα έπαιξε μουσική στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Formula E (επαγγελματικός αγώνας ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων) όπου εμφανίστηκαν και άλλοι καλλιτέχνες, όπως οι Black Eyed Peas, OneRepublic και Enrique Iglesias.

Μετά την εμφάνιση, ο Ντέιβιντ Γκέτα επικρίθηκε από ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την «άγνοιά» του και επειδή δεν γνώριζε το νόημα που υπάρχει πίσω από τη μουσική που έπαιξε – μία σειρά από φιλοκαθεστωτικά τραγούδια για τον αντιδημοφιλή βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τους πρώτους αγώνες του 5ου πρωταθλήματος της Formula E. Το φεστιβάλ ήρθε ως μια τεράστια κοινωνική εξέλιξη στη Σαουδική Αραβία, επιτρέποντας στους λάτρεις της μουσικής και του αθλητισμού όλων των φύλων να βρεθούν μαζί, να διασκεδάσουν και να χαλαρώσουν.

Ενώ αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην πορεία προοδευτικών μεταρρυθμίσεων της χώρας, πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της ακτιβίστριας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μπαχρέιν, Maryam al-Khawaja, δεν εντυπωσιάστηκαν από τις «χωρίς συναίσθηση» ενέργειες του Γκέτα.

«Είναι απεχθές το γεγονός ότι ο Ντέιβιντ Γκέτα παίζει τραγούδια που επαινούν τον βασιλιά, ενώ οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκονται στη φυλακή» έγραψε στο Twitter.

«Έχουμε ακόμη και αναφορές ότι γυναίκες ακτιβίστριες για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν υποβληθεί σε βασανιστήρια», πρόσθεσε.

Ενώ πολλοί απογοητεύτηκαν, άλλοι θεώρησαν ότι είναι θετική εξέλιξη η ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα φεστιβάλ μουσικής. Η γιορτή φαίνεται πως δίχασε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο Ριάντ.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι ο Ντέιβιντ Γκέτα θα έπαιζε στο Ριάντ» έγραψε ένας δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.