Ανατριχιαστική έρευνα: Οι αράχνες θα μπορούσαν να αφανίσουν τους ανθρώπους σε έναν χρόνο!

Ανατριχιαστική έρευνα: Οι αράχνες θα μπορούσαν να αφανίσουν τους ανθρώπους σε έναν χρόνο!

Όσοι έχετε αραχνοφοβία, έρχεται μια έρευνα που θα γιγαντώσει τους φόβους σας.

Σύμφωνα με έρευνα του Martin Nyffeler από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στη Ελβετία και από τον Klaus Birkhofer του Πανεπιστημίου του Λουντ της Σουηδίας, οι αράχνες, αν μπορούσαν να συνεργαστούν, θα μπορούσαν να γίνουν κυρίαρχα όντα του πλανήτη, αφανίζοντας τον άνθρωπο! Κι όλα αυτά, όχι σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, αλλά σε μόλις 365 μέρες!

Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, που θα γινόταν εύκολα blockbuster, ωστόσο, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η διατριβή τους δημοσιεύθηκε στο The Science of Nature και συμπερασματικά μας παρεθέτουν ότι οι αράχνες, καταφέρνουν να καταναλώσουν 400 με 800 τόνους «θηραμάτων» τους κάθε ημερολογιακό έτος.

Αυτή είναι η ποσότητα κρέατος που καταναλώνουν όλοι οι άνθρωποι μαζί ετησίως. Συγκεκριμένα, οι 400 τόνοι κρέατος είναι ακριβώς όσοι καταναλώνει το ανθρώπινο είδος κάθε 12 μήνες.

Δεν τις λες και… λιτοδίαιτες μιας και αράχνες τρώνε περίπου το 10 τοις εκατό του σωματικού τους βάρους κάθε μέρα. Αντιθέτως, οι άνθρωποι που συνολικά ζυγίζουν 287 τόνους σύμφωνα με το National Center for Biotechnology, καταναλώνουν λιγότερους τόνους τροφής απ’ ό,τι όλες οι αράχνες μαζί!

Για καλή μας τύχη, δεν αποτελούμε… γκουρμέ επιλογή των αραχνών, μιας και προτιμούν έντομα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλες οι αράχνες είναι σαρκοφάγες…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.