Συνεχίζεται το σερί του ΠΑΟΚ

Συνεχίζεται το σερί του ΠΑΟΚ

Παραμένει η διαφορά των οκτώ βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Δύο σπάνιας ομορφιάς γκολάρες από Πρίγιοβιτς και Μπίσεσβαρ έσπασαν το μπλόκο της Λιβαδειάς (1-2) και «πάγωσαν» τα όνειρα του Ολυμπιακού για γκέλα.

Έβγαλε αντίδραση ο ΠΑΟΚ και αγναντεύει την κορυφή από το +8!

Ο αποκλεισμός από το Europa League ταρακούνησε τον ΠΑΟΚ. Ο Άκπομ έκανε λόγο για… αναστάτωση και μίλησε ανοιχτά για το βράδυ που κοιμήθηκαν με δυσκολία. Ήταν δεδομένο πως οι μέρες μέχρι την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League κύλησαν με δυσκολία για τους «ασπρόμαυρους».

Στη Λιβαδειά, ο ΠΑΟΚ έψαχνε παλμό, αντίδραση και κυρίως τη νίκη για να «δικαιολογήσει» την απώλεια ενός στόχου που θυσίασε με φόντο το πρωτάθλημα. Από την πλευρά τους, οι Βοιωτοί κυνηγούσαν ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να ξεκολλήσουν από τα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με τον αέρα του φαβορί και έψαχνε… ψυχολογία προκειμένου να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ. Το δοκάρι του Μπίσεσβαρ με το «καλημέρα» της αναμέτρησης και η απώλεια του Βέρνμπλουμ μόλις στο 5ο λεπτό του παιχνιδιού λόγω προβλήματος τραυματισμού δεν βοηθούσαν ιδιαιτέρως προς την συγκεκριμένη κατάσταση, με τους Θεσσαλονικείς -ωστόσο- να παραμένουν προσηλωμένοι στο στόχο τους, πιέζοντας διαρκώς ψηλά.

Ενδεικτικά είναι τα νούμερα που κατέγραψε η στατιστική υπηρεσία του α΄ημιχρόνου, με την κατοχή μπάλας του Δικεφάλου να ανέρχεται στο 66% έναντι του 34% των γηπεδούχων. Παρόμοια εικόνα υπεροχής για τον ΠΑΟΚ και στις τελικές προσπάθειες με 10(4) αντί των 4(2) του Λεβαδειακού, με τον Τζουζέπε Σανίνο να φωνάζει διαρκώς στους παίκτες του για να κρατήσουν περισσότερο μπάλα στα πόδια τους.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» σε ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού, καθώς προτού οι δύο ομάδες αποχωρήσουν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Ζαμπά βρήκε τον Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος με δεξί «κεραυνό», άνοιξε με εξαιρετικό τρόπο το σκορ για την ομάδα του.

Το 0-1 φάνηκε πως δεν ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επέστρεψε ακόμη πιο ορεξάτος στο β΄ημίχρονο, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να εξαργυρώνει την πολύ καλή παρουσία του με γκολ. Ο Ολλανδός φόρεσε φανέλα βασικού στον ρόλο του αντί – Πέλκα και μετά από αρκετές προειδοποιήσεις, κατάφερε να «πληγώσει» τον Λεβαδειακό στο 46′.

Η φάση στο 75΄ έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν εκ νέου στο παιχνίδι και να τα παίζουν όλα γι΄όλα μέχρι τέλους. Μετά από μια εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Ζησόπουλος έπιασε το γυριστό, η μπάλα βρήκε και πάνω στον Μάτος και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2 που ήταν και το αποτέλεσμα που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον ΠΑΟΚ σε ακόμη μια αγωνιστική στην κορυφή του πρωταθλήματος, πανηγυρίζοντας την 13η νίκη του, σε απόσταση οχτώ βαθμών από τον δεύτερο -πλέον- Ολυμπιακό. Παραμένει χαμηλά ο Λεβαδειακός με απολογισμό οχτώ βαθμών στην τέταρτη εντός έδρας ήττα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.