Έγκλημα στη Ρόδο: Χρήστης ουσιών ο 21χρονος – Τι κατέθεσε η μητέρα του

Έγκλημα στη Ρόδο: Χρήστης ουσιών ο 21χρονος - Τι κατέθεσε η μητέρα του

Με τη λήψη μαρτυρικής καταθέσεως από την μητέρα του 21χρονου κατηγορούμενου για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, συνεχίστηκε χθες η κυρία ανάκριση γύρω από τις συνθήκες διάπραξης του ιδιαζόντως ειδεχθούς εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατική», για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, γίνεται μνεία σε προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά του 21χρονου Έλληνα κατηγορούμενου.

Ανεπισήμως είχε γίνει γνωστό ότι κατά την διάρκεια της κράτησής του στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, του είχε χορηγηθεί κάποιο σκεύασμα χωρίς όμως να διευκρινιστεί αρμοδίως για την σύστασή του.

Χθες η μητέρα του φέρεται στην κατάθεσή της να ανέφερε ότι ο 21χρονος παρακολουθεί ένα από τα προγράμματα υποκατάστασης από τα ναρκωτικά που λειτουργούν στο νησί της Ρόδου και μάλιστα ότι τυγχάνει ψυχολογικής υποστήριξης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε εξαρτημένος από ουσίες και μάλιστα από μικρή ηλικία και ότι κατέβαλλε προσπάθεια απεξάρτησης, ενώ φέρεται μάλιστα λόγω των προβλημάτων του αυτών να μην ολοκλήρωσε και την στρατιωτική του θητεία.

Η μητέρα του 21χρονου αναφέρθηκε στην οικογενειακή τους κατάσταση και ξεκαθάρισε ότι την 28η Νοεμβρίου 2018 η ίδια απουσίαζε από τη Ρόδο καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα. Αναφέρθηκε ακόμη στον χαρακτήρα και στα προβλήματα του γιου της, ενώ επεσήμανε ότι ο σύζυγός της, που ομοίως έχει κληθεί για κατάθεση, απουσιάζει στα Γρεβενά.

Στο μεταξύ πλήρως επιβεβαιώθηκε και το χθεσινό ρεπορτάζ της «δημοκρατικής» γύρω από το περιεχόμενο των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων, που διενήργησαν επιτελείς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σε πειστήρια που συνέλεξαν από το εξοχικό στους Πεύκους.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, από τις εργαστηριακές εξετάσεις βρέθηκαν αποτυπώματα από την αριστερή παλάμη του 19χρονου Αλβανού κατηγορούμενου στην βάση (σιδερώστρα) στην οποία βρισκόταν το σίδερο, για το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι διαφωνούν, για το ποιος το ανέλαβε και το ποιος το χρησιμοποίησε για να πλήξει στο πρόσωπο με σφοδρότητα το θύμα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.