Τα… χρειάστηκε αλλά νίκησε ο Παναθηναϊκός

Τα... χρειάστηκε αλλά νίκησε ο Παναθηναϊκός

Στο ΟΑΚΑ ήχησαν... σειρήνες συναγερμού όταν στο 38’ η Νταρουσάφακα ισοφάρισε αλλά ο συγκλονιστικός Μήτογλου κράτησε όρθιο τον προβληματικό Παναθηναϊκό και τον οδήγησε στην νίκη με 75-67.

Τέλος στο αρνητικό του σερί στην Euroleague έβαλε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κέρδισε την Νταρουσάφακα με 75-67, πετυχαίνοντας την 6η νίκη της στην Regular Season, έστω και αν έκανε τα… εύκολα δύσκολα στο δεύτερο ημίχρονο. Παρά το γεγονός πως είχε σταθερά το προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ… έσβησε τις μηχανές και επέτρεψε στους Τούρκους να μπουν ξανά στο ματς και να ισοφαρίσουν σε 65-65 στο 36ο λεπτό. Εκεί πάντως «μίλησε» η ποιότητα και η ψυχραιμία των γηπεδούχων, που έτρεξαν ένα μικρό σερί και έφτασαν στη νίκη, που ήρθε με μεγαλύτερη δυσκολία από το αναμενόμενο.

Σε γενικές γραμμές πάντως, οι «πράσινοι» έδειξαν διάθεση και βρήκαν λύσεις από την καλή τους άμυνα, καθώς και από τους Ντίνο Μήτογλου (ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με 20 πόντους και μεγάλες άμυνες στο τέλος), Τζέιμς Γκιστ (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Κιθ Λάνγκφορντ (12 πόντοι με 4/6 σουτ), που πρωταγωνίστησαν στο επιθετικό κομμάτι. Νταμπλ νταμπλ σημείωσε ο Νικ Καλάθης, με 10 πόντους και 12 ασίστ.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ετοιμάζεται για μία δύσκολη διαβολοβδομάδα, που περιλαμβάνει το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης (19/12) και το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο (21/12) στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.