«Έγκλημα τιμής» η δολοφονία 21χρονου Αφγανού στη Μόρια

«Έγκλημα τιμής» η δολοφονία 21χρονου Αφγανού στη Μόρια

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν σε διάφορα σημεία ρούχα των ατόμων που εμπλέκονταν στην υπόθεση, καθώς και γάντια - στοιχεία που οδήγησαν στη διαλεύκανσή της.

Δύο ομοεθνείς του 21χρονου Αφγανού αιτούντα άσυλο, που βρέθηκε χθες το πρωί άγρια δολοφονημένος με μαχαίρι σε ελαιόκτημα δίπλα στον παλιό δρόμο που οδηγεί από τη Μυτιλήνη στο χωριό Μόρια της Λέσβου, συνελήφθησαν ως δράστες του εγκλήματος.

Οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 29 και 19 ετών, ομολόγησαν ότι είναι οι δράστες της δολοφονίας, η οποία, όπως κατέθεσε ο 29χρονος, έγινε για λόγους τιμής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 29χρονος θεωρούσε ότι ο 21χρονος ενοχλούσε τη γυναίκα του και προχώρησε μαζί με τον 19χρονο φίλο του, στη δολοφονική ενέργεια για αυτόν το λόγο. Και στους δύο συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία με πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί η άμεση επέμβαση της αστυνομίας, αμέσως μόλις βρέθηκε ο νεκρός – γεγονός που μαζί με τη γρήγορη διαλεύκανση του εγκλήματος, διασφάλισαν την τάξη στον καταυλισμό της Γέρας, αφού η είδηση της δολοφονίας θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και εξέγερση των κρατουμένων λόγω της φημολογίας που είχε αναπτυχθεί.

Στο χώρο της δολοφονίας πραγματοποίησε αυτοψία κλιμάκιο αστυνομικών, εξειδικευμένο εγκληματολογικό συνεργείο της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου και ιατροδικαστής, ενώ από την πρώτη στιγμή στο χώρο παρευρίσκονταν ο ταξίαρχος γενικός αστυνομικός διευθυντής βορείου Αιγαίου, Ελευθέριος Ντουρουντούς, συντονίζοντας την επιχείρηση, που από νωρίς χθες το βράδυ είχε αρχίσει να οδηγεί στους δράστες.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν σε διάφορα σημεία ρούχα των ατόμων που εμπλέκονταν στην υπόθεση, καθώς και γάντια – στοιχεία που οδήγησαν στη διαλεύκανσή της.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.