Έφοδοι σε σπίτια στο Στρασβούργο

Έφοδοι σε σπίτια στο Στρασβούργο

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων, βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα το απόγευμα στη συνοικία Νεντόρφ, όπου τα ίχνη του Σερίφ Σεκάτ, του δράστη της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά, χάθηκαν πριν από δύο ημέρες, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Περιπολικά έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους του Στρασβούργου και έχουν αποκλείσει την περιοχή, εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Πάνοπλοι αστυνομικοί κινούνται σε ομάδες, πραγματοποιώντας εφόδους σε σπίτια, κρατώντας αυτόματα όπλα. Περαστικοί και δημοσιογράφοι κλήθηκαν από τις αρχές να απομακρυνθούν.

«Θέλουμε να άρουμε πάσα αμφιβολία, όπως κάνουμε εδώ και 36 ώρες. Δεν είχαμε κάποια πληροφορία και η επιχείρηση αυτή δεν προαναγγέλλει τίποτα, ας αφήσουμε την έρευνα να συνεχιστεί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ενώπιον της Γερουσίας.

Διεξάγονται έρευνες σε πολλές περιοχές. «Προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να λέει ότι το πρόσωπο που αναζητούμε βρίσκεται σε αυτή την περιοχή» επιβεβαίωσε μια αστυνομική πηγή στο AFP.

Σύμφωνα με μια άλλη αστυνομική πηγή, αυτή η επιχείρηση διεξάγεται στο πλαίσιο της έρευνας, όμως δεν έχει άμεσο στόχο τη σύλληψη του υπόπτου.

Ο Σερίφ Σεκάτ είχε πάρει ταξί για να μεταβεί στη συνοικία Νεντόρφ μετά το μακελειό της Τρίτης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.