Τα γυρίζει ο Καμμένος: «Θα παραιτηθώ αν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή»

Τα γυρίζει ο Καμμένος: «Θα παραιτηθώ αν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή»

Με νέα δήλωσή του ο Πάνος Καμμένος... τα μαζεύει και λέει ότι θα φύγει από την κυβέρνηση αν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή και όχι αν ψηφιστεί στην πΓΔΜ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις από την FYROM θα ανατραπεί το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας σε ό,τι αφορά τη συμφωνία, ο κ. Καμμένος απάντησε διαφορετικά από ό,τι το πρωί. Και επανέλαβε την πάγια θέση του για αποχώρηση από την κυβέρνηση αν έρθει η συμφωνία στην ελληνική βουλή, και όχι αν ψηφιστεί από τη βουλή της γείτονος χώρας, όπως αρχικά είπε πει στη Λάρισα.

Η νέα δήλωση Καμμένου

«Για εμένα, όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και κάλεσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του. Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει – και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια – μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν – ω μη γένοιτο – αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού».

Νωρίτερα ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα, είχε πει οτι «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Τι είχε πει στην επίσκεψη στη Λάρισα 

Στην πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και να αποσυρθεί από την κυβέρνηση αν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη μεριά της πΓΔΜ αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σε στελέχη της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

«Δήλωσα στα φυλάκια και στο προσωπικό που συνάντησα ότι αν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την μεριά της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από το υπ. ΕΘνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας και το βάρος αυτής της ευθύνης, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. Παράλληλα επέμεινε ότι η Συνθήκη των Πρεσπών είναι «νεκρή» μετά τις δηλώσεις Ζάεφ για «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.