Βρέθηκε και ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Τσακαλώτο στην ταινία του Γαβρά (ΦΩΤΟ)

Βρέθηκε και ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Τσακαλώτο στην ταινία του Γαβρά (ΦΩΤΟ)

Ο ηθοποιός, µεταφραστής και σκηνοθέτης ∆ηµήτρης Τάρλοου θα υποδυθεί, όπως δείχνουν όλα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην ταινία του µεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Έχει ήδη κλειδώσει ο ρόλος του Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Γιάννης Στάνκογλου, και εκκρεµεί αυτός του Αλέξη Τσίπρα.

Τον ∆. Τάρλοου, απόφοιτο της σχολής του Εθνικού Θεάτρου και της Αγγλικής Φιλολογίας και γιο του Αµερικανού ζωγράφου Φίλιπ Τάρλοου, τον πρωτοείδαµε και τον επισηµάναµε ως ηθοποιό σε παραστάσεις του αείµνηστου Τάσου Μπαντή και κατόπιν σε δουλειές που σκηνοθέτησε ο Στάθης Λιβαθινός (ιδιαίτερα αξιοµνηµόνευτες είναι το «Κτήνος στο Φεγγάρι» και η «Φρεναπάτη»).

Βρέθηκε και ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Τσακαλώτο στην ταινία του Γαβρά (ΦΩΤΟ)

Ως ηθοποιός συνεργάστηκε µε το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τους θιάσους της Ξένιας Καλογεροπούλου, της Αλίκης Γεωργούλη, την «Ελεύθερη Σκηνή», τη «Στοά» του Θανάση Παπαγεωργίου. ∆ηµιουργώντας τη δική του θεατρική στέγη, στο θέατρο «Πορεία», µέσα στην άγρια κρίση δηµιούργησε έναν φάρο ποιοτικών προτάσεων και αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών για τους συνήθως απλήρωτους ή υποπληρωµένους ηθοποιούς.

Ο Κ. Γαβράς παρότι, σε συζήτηση που κάναµε, τόνισε ότι δεν θα αναζητήσει ηθοποιούς που να µοιάζουν µε τους πολιτικούς ή τους Ευρωπαίους γραφειοκράτες που παρελαύνουν από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι Ηττηµένοι», κάτι που επιβεβαιώνεται στην επιλογή του Γ. Στάνκογλου, στην περίπτωση του ∆. Τάρλοου βρήκε µια φιγούρα κοντά στον σωµατότυπο του υπουργού Οικονοµικών, που εκπέµπει κάτι από την αύρα του Ευ. Τσακαλώτου.

«Σύρµα» έχει πέσει στους ηθοποιούς, την ώρα που ο µεγάλος σκηνοθέτης βρίσκεται ακόµη σε αναζήτηση των υπόλοιπων µελών του καστ. Γι’ αυτό, τόσο το προσωπικό e-mail του όσο και εκείνο της συζύγου και συνεργάτιδάς του, Μισέλ, βοµβαρδίζεται από βιογραφικά και βίντεο. Μια ταινία του Γαβρά είναι µια ταινία του Γαβρά. Είναι, όµως, και το διαβατήριο για τη διεθνή κινηµατογραφική αγορά.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.