«Πιάστε τον ζωντανό ή νεκρό»: Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη του Στρασβούργου

«Πιάστε τον ζωντανό ή νεκρό»: Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη του Στρασβούργου

Ο 29χρονος Chérif Chekatt, έχει εξαφανιστεί από το βράδυ της επίθεσης, ενώ η εντολή που έχουν πάρει οι αστυνομικοί είναι σαφής: «Συλλάβετέ τον ζωντανό ή νεκρό». 

Πάνω από 700 αστυνομικοί αναζητούν μέρα νύχτα τον ένοπλο φυγά, ο οποίος είχε ποινικό μητρώο, ενώ είχε αναπτύξει ριζοσπαστικές θρησκευτικές απόψεις, όσο βρισκόταν στην φυλακή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» το Στρασβούργο, ενώ έχουν εγκαταστήσει σημεία ελέγχου στα γερμανικά σύνορα.Παράλληλα, ανακρίνουν άτομα που συνδέονται με τον δράστη. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στις αρχές ότι ο Τσακάτ φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» («Ο Θεός είναι Ύψιστος») όταν άνοιξε πυρ στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά.

Η φωτογραφία του Σακάτ που χρησιμοποίησε η αστυνομία στην αφίσα εμφανίζει έναν γενειοφόρο άνδρα, βορειοαφρικανικής καταγωγής με έναν μώλωπα από τις προσευχές στο κέντρο του μετώπου του. Το ισλάμ απαιτεί από τους πιστούς μουσουλμάνους να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα, ένα τελετουργικό κατά το οποίο ο πιστός γονατίζει πάνω σε ένα στρώμα προσευχής και ακουμπάει με το μέτωπό του το έδαφος.Όταν αυτό το τελετουργικό επαναλαμβάνεται συστηματικά για μια μεγάλη χρονική περίοδο, πιθανόν να εμφανιστεί μώλωπας στο μέτωπο.

«Πιάστε τον ζωντανό ή νεκρό»: Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον μακελάρη του Στρασβούργου

Στη φωτογραφία του που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, προειδοποιούν πως ο 29χρονος είναι επικίνδυνος. «Αν τον δείτε, μην τον πλησιάσετε. Καλέστε αμέσως την αστυνομία».

Ο Σακάτ έχει 27 καταδίκες εις βάρος του για ληστείες και βίαιες επιθέσεις ενώ έχει εκτίσει ποινές σε γαλλικές, γερμανικές και ελβετικές φυλακές.

Οι γείτονες που ζουν κοντά στο πατρικό του σπίτι περιγράφουν τον ύποπτο ως έναν συνηθισμένο νέο, ο οποίος ντυνόταν με αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια, αντί για την ισλαμική ενδυμασία.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.