Ποια είναι τα υλικά και πως γίνεται η εκτέλεση της συνταγής;
-200-250 γραμμάρια φέτα
-3 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
-1 κουταλιά σουσάμι
-2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
-Αλάτι σε νιφάδες
-Φρέσκο πιπέρι
-Nιφάδες κόκκινης πιπεριάς (ή και μπούκοβο)
-Φέτες λεμονιού
-Κράκερ ή φέτες φρεσκοψημένης μπαγκέτας
-Κόβετε τη φέτα, κάθετα και οριζόντια, σε φέτες του μισού εκατοστού, έτσι ώστε να σχηματιστούν περίπου 15-20 παραλληλόγραμμα.
-Βάζετε τα κομμάτια φέτας σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
-Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κορν φλάουρ με το σουσάμι.
-Περάστε, ένα – ένα, τα… φετάκια από το μίγμα.
-Στη συνέχεια, λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σταδιακά ρίχτε τη φέτα, ψήνοντας για ένα λεπτό από κάθε πλευρά.
-Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχτε τα κομμάτια φέτας σε ένα πιάτο.
-Πασπαλίζετε με τις φλούδες αλατιού, και τα πιπέρια.
-Σερβίρετε ζεστό, με κράκερ ή την ψημένη μπαγκέτα, και με φέτες λεμονιού, για όποιον θέλει να προσθέσει λίγη «σπιρτάδα».
Sauté feta in butter and it transforms into a delicious snack that’s crispy on the outside and soft and creamy on the inside https://t.co/lMBcBYiq6D
— The New York Times (@nytimes) December 12, 2018