«Ο μανιακός του Ανγκάρσκ»: Ο πιο αιμοσταγής serial killer της Ρωσίας δολοφόνησε 78 γυναίκες

«Ο μανιακός του Ανγκάρσκ»: Ο πιο αιμοσταγής serial killer της Ρωσίας δολοφόνησε 78 γυναίκες

Ο διαβόητος Ρώσος serial killer Μιχαήλ Ποπκόφ γνωστός με το ψευδώνυμο «Λυκάνθρωπος» που εκτίει ισόβια ποινή φυλάκισης για τη δολοφονία 22 γυναικών κατηγορείται για επιπλέον 56 φόνους.

Θεωρείται ένας από τους χειρότερους serial killer που έχουν περάσει ποτέ στην ιστορία έχοντας δολοφονήσει 56 συνολικά ανθρώπους μέσα στο διάστημα από το 1992 μέχρι το 2007.

Όλα τα θύματά του ήταν γυναίκες ηλικίας 16 έως 40 ετών. Μόνο ένα από τα δεκάδες θύματά του ήταν άντρας, ένας αστυνομικός.

Ο «Λυκάνθρωπος» είχε ομολογήσει 59 συνολικά φόνους αλλά οι αστυνομικοί ερευνητές δεν κατάφεραν να μαζέψουν αποδεικτικά στοιχεία για τρεις από αυτούς. Ο Ποπκόφ κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό δέκα από τα θύματά του, λόγος για τον οποίο του απαγγέλθηκε και δεύτερη ποινή ισόβιας κάθειρξης την οποία ήδη εκτίει. Το 2015 είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία 22 γυναικών.

Οι εισαγγελείς είχαν δηλώσει ότι ο Ποπκόφ είχε «μία παθολογική έλξη στο να δολοφονεί ανθρώπους» ενώ τα Ρωσικά Μέσα ενημέρωσης τον ονόμασαν «Λυκάνθρωπο» ή τον «Μανιακό του Aνγκάρσκ».

Δολοφόνησε τα θύματά του χτυπώντας τα με σφυρί ή τσεκούρι αφού πρώτα τους πρότεινε «βόλτα» με το αυτοκίνητο αργά το βράδυ, συχνά χρησιμοποιώντας το περιπολικό όχημα, παρά το γεγονός ότι ήταν εκτός υπηρεσίας. Ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφος πέρσι ότι έβλεπε τον εαυτό του ως «καθαριστή» που άδειαζε την πόλη του από τις ιερόδουλες. Στόχευε γυναίκες που φαίνονταν μεθυσμένες ή που ο ίδιος τις θεωρούσε «ανήθικες».

Μερικά από τα θύματά του ήταν ιερόδουλες και εθισμένες στα ναρκωτικά αλλά οι περισσότερες ήταν γυναίκες με οικογένεια. Εγκατέλειπε τα θύματά του μέσα στα δάση, σε νεκροταφεία ή στην άκρη δρόμων. Μόνο δύο γυναίκες είχαν καταφέρει να επιζήσουν των επιθέσεών του, βαριά τραυματισμένες.

Ο πρώην αστυνομικός εμφανίσθηκε στο δικαστήριο με τη φόρμα της φυλακής και κατεβασμένο το κεφάλι, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση. Θα σταλεί σε μια φυλακή στην οποία κρατούνται οι ισοβίτες, επονομάζεται «Μαύρο Δελφίνι» και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν.

Ως αστυνομικός, ο Μιχαήλ Ποπκόφ είχε μέχρι τώρα συμμετάσχει στις έρευνες για ορισμένα από τα εγκλήματά του για να αποφύγει τις υποψίες, είπαν συνάδελφοί του στον ρωσικό Τύπο.   Οι ερευνητές υποψιάζονταν ωστόσο πως κάποιος αστυνομικός ευθυνόταν για τα εγκλήματα αυτά που είχαν προκαλέσει φρίκη στην περιοχή, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο κάλυπτε επιμελώς τα ίχνη του έπειτα από κάθε φόνο.

Συνελήφθη τελικά το 2012 στο Βλαδιβοστόκ (ρωσική Άπω Ανατολή), καθώς εντοπίσθηκε έπειτα από μια έρευνα σε μεγάλη κλίμακα, η οποία περιλάμβανε αναλύσεις DNA κατοίκων το αυτοκίνητο των οποίων ανταποκρινόταν στα ίχνη ελαστικών που είχαν βρεθεί στους τόπους των εγκλημάτων.

Από τους άλλους Ρώσους κατά συρροή δολοφόνους, ο Αντρέι Τσικατίλο εκτελέσθηκε το 1994 για τον φόνο 53 εφήβων και παιδιών κατά τη σοβιετική εποχή. Το 2007, ένας άλλος κατά συρροή δολοφόνος, ο Αλεξάντρ Πιτσούσκιν, είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο 48 ανθρώπων στη Μόσχα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.