Η Κίνα θα πατήσει πρώτη την σκοτεινή πλευρά της Σελήνης (BINTEO)

Η Κίνα θα πατήσει πρώτη την σκοτεινή πλευρά της Σελήνης (BINTEO)

Το ρομποτικό κινεζικό διαστημικό σκάφος Chang’e-4 εκτοξεύτηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 από το κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων του Σιτζάνγκ με σκοπό να μελετήσει τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Chang’e-4 θα γίνει το πρώτο διαστημικό σκάφος που θα προσεληνωθεί στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, στις αρχές του επόμενου έτους.

Όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ο πύραυλος Long March-3B που μεταφέρει το ρομποτικό σκάφος εκτοξεύτηκε από το Σιτσάντ της νοτιοδυτικής Κίνας στις 2.23 (του Σαββάτου, τοπική ώρα), ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Ποτέ έως τώρα κάποιο σκάφος ή αστροναύτης δεν έχει καταφέρει να «πατήσει» στη λεγόμενη σκοτεινή πλευρά, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι σκοτεινή, αφού δέχεται το φως του Ήλιου, όταν το φεγγάρι βρίσκεται ανάμεσα στη Γη και στο μητρικό άστρο μας.

Οι από ψηλά παρατηρήσεις της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού τόσο από δορυφόρους, όσο και από τους αστροναύτες μέσα στις διαστημικές ακάτους, έχουν αποκαλύψει ότι -για άγνωστο λόγο- διαθέτει ένα παχύτερο και μεγαλύτερης ηλικίας φλοιό, καθώς επίσης περισσότερους και βαθύτερους κρατήρες από ό,τι η φωτεινή πλευρά. Αποτελεί ακόμη μυστήριο για τους επιστήμονες γιατί τα δύο «πρόσωπα» της Σελήνης έχουν αυτές τις διαφορές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.