Γκέλα στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός

Γκέλα στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός
Δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για τον τίτλο άφησε στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός.

Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η γκέλα! Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη ματς ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ, όμως αυτή τη φορά κόντρα στην Ξάνθη στα Πηγάδια για την 13η αγωνιστική της Super League πλήρωσε την… απελπιστική πλέον αναποτελεσματικότητά του στην τελική προσπάθεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και πάλι πάρα πολλές τελικές προσπάθειες, 5-6 σημαντικές ευκαιρίες με μεγαλύτερη το δοκάρι του Ποντένσε στο τετ-α-τετ του πρώτου ημιχρόνου, όπως επίσης και τη μπάλα στα πόδια τους σε πολύ μεγάλο ποσοστό, όμως για πολλοστή φορά δεν εκμεταλλεύθηκαν την υπεροχή τους και τις φάσεις που τους αναλογούσαν. Αντιθέτως, η εξαιρετική σε τακτικό επίπεδο και παθιασμένη Ξάνθη, όχι μόνο κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ, αλλά στο φινάλε του αγώνα ήταν αυτή που έχασε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πάρει και τη νίκη.

Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα το στατιστικό των τελικών προσπαθειών, με τις 3 της Ξάνθης να είναι όλες ουσιαστικές φάσεις, μεταξύ αυτών και το 1-0 του Σαρπόνγκ στο 54′, ενώ αντίθετα οι Πειραιώτες πλησίασαν και πάλι την… εικοσάδα (17). Τελικά, το μόνο που κατάφερε από όλο αυτό η ομάδα του Μαρτίνς ήταν να γλιτώσει την ήττα, με την κεφαλιά του κατά τα άλλα και πάλι μοιραίου Βούκοβιτς στο 76′.

Ως προς τη γενικότερη εικόνα του αγώνα, το ματς ουσιαστικά παίχτηκε στο μισό γήπεδο της Ξάνθης σε όλο το πρώτο ημίχρονο με τον Σα να είναι θεατής, ενώ η Ξάνθη ανέβηκε μονάχα στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης. Πάνω όμως που ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβαίνει, η ομάδα του Ράσταβατς βρήκε το γκολ για το 1-0.

Σα να μην έφτανε αυτό, μια μάλλον «χαζή» αποβολή του εξαιρετικά νευρικού Ποντένσε στέρησε ουσιαστικά από την ομάδα του την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τον ένα βαθμό της ισοπαλίας, παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 78′. Παρά την ισοφάριση του Βούκοβιτς μετά τη συνεργασία Γκιγιέρμε – Φορτούνη, αυτό το 1-1 είναι μεν σημαντικό για την Ξάνθη που μετρούσε τρεις σερί ήττες, αλλά αντίθετα για τον Ολυμπιακό έχει ελάχιστες διαφορές από μια ήττα, αφού μένει πλέον στο -8 με ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version