Δολοφονία φοιτήτριας: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το βίαιο παρελθόν του 21χρονου

Δολοφονία φοιτήτριας: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το βίαιο παρελθόν του 21χρονου

Στις φυλακές έχουν οδηγηθεί οι δύο άνδρες που κατηγορούνται ότι χτύπησαν, βίασαν και πέταξαν ετοιμοθάνατη στη θάλασσα την Ελένη Τοπαλούδη.

Η άτυχη φοιτήτρια ξεψύχησε αβοήθητη και οι δύο συλληφθέντες επιρρίπτουν τις ευθύνες για το φρικιαστικό έγκλημα ο ένας στον άλλο.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στις απολογίες

Οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της φοιτήτριας, κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους την Παρασκευή.

Ο 21χρονος Μ. Κ. ισχυρίστηκε ότι ο συγκατηγορούμενός του «ψεύδεται ασυστόλως και περιγράφει τις δικές του πράξεις ως δικές μου με σκοπό να αποσείσει τις ευθύνες του».

Υποστηρίζει ότι ο 19χρονος επιτέθηκε στην Ελένη Τοπαλούδη όταν «αυτή είπε ότι το σεξ μαζί του ήταν καλύτερο. Έπαθε υστερία και, βρίζοντάς την, της τράβηξε δύο δυνατές γροθιές στο πρόσωπο και η κοπέλα έπεσε κάτω ζαλισμένη. Έσκυψε και την έπιασε από τον λαιμό και την έσφιγγε και της χτυπούσε το κεφάλι κάτω. Όπως ήταν σκυμμένος, είδε το ηλεκτρικό σίδερο, το έπιασε και τη χτύπησε με μανία στο πρόσωπο. Είδα τα αίματα να πετάγονται και της είχε ανοίξει μια μεγάλη τρύπα στον κρόταφο. Η Ελένη Τοπαλούδη παρέμενε ακίνητη και δεν αντιδρούσε. Σε κάποια στιγμή τον τράβηξα πίσω και τον ρώτησα τι έπαθε και τη χτυπά και τότε αυτός μου είπε “καλά να πάθει η κ@ριολ@, εμένα δεν θα μου πει ότι μαζί σου πέρασε καλύτερα”.

Του λέω “πρέπει να ειδοποιήσουμε ασθενοφόρο” αλλά εκείνος μου είπε ότι η κοπέλα δεν ζει και ότι μην τολμήσω να ειδοποιήσω κανέναν γιατί αυτός δεν θα πάει φυλακή γι’ αυτήν και ότι αν μιλήσω θα με καθαρίσουν οι συγγενείς του. Ήταν απόλυτα ψυχρός και απόμακρος κι εγώ είχα φοβηθεί πολύ, γιατί μου είχε αφήσει υπονοούμενο ότι αν δεν κάνω ο,τι λέει, θα έχω την τύχη της. Μάλιστα επειδή ο συγκατηγορούμενος μου συνεχίζει την εγκληματική του συμπεριφορά, προσπαθώντας να μετακυλήσει τις πράξεις του σε εμένα, ζητώ να εξεταστεί το ηλεκτρικό σίδερο αλλά και ο ίδιος προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε πιει και τι ουσίες λαμβάνει…»

Ο 19χρονος ενώπιον των λιμενικών υποστήριξε τα εντελώς αντίθετα. Ότι ο 21χρονος χτύπησε την Ελένη Τοπαλούδη και αυτός δεν ήθελε να μεταφέρουν την κοπέλα στο νοσοκομείο. Σύμφωνα δε με όσα ισχυρίζεται, ο 21χρονος ήταν εκείνος που τα «ρύθμισε» όλα. Ακόμα και τον καθαρισμό του αυτοκινήτου με χλωρίνη, προφανώς για να καταστραφούν τα όποια ίχνη μπορούσαν να τους ενοχοποιήσουν.

Βίαιο παρελθόν

Ως ένα άτομο ιδιαίτερα οξύθυμο και προκλητικό, που συχνά έβγαινε εκτός εαυτού και έχανε τον έλεγχο των πράξεων του, περιγράφουν όσοι γνωρίζουν τον 21χρονο κατηγορούμενο.

Ο Μ. Κ παρά το νεαρό της ηλικίας του, σύμφωνα με τη Real είχε καταφέρει πολλές φορές στο παρελθόν να απασχολήσει με τις πράξεις του τόσο την τοπική κοινωνία, όσο και τις αρχές.

Οι γείτονες του στη Λίνδο, όπου η οικογένειά του διατηρεί επιχείρηση εστίασης, κάνουν λόγο για ένα παιδί που έμπλεκε συνέχεια σε καβγάδες από πολύ νεαρή ηλικία. Οι περισσότεροι έχουν και ένα περιστατικό να εξιστορήσουν, με κυρίαρχο ένα συμβάν που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να θέσει εκτός αγώνων τον παγκόσμιο πρωταθλητή του ζίου ζίτσου Χρήστο Κελλετζιάν.

Το ατύχημα και η αγωγή

Τον περασμένο Ιούνιο ο Μ.Κ οδηγούσε τη μηχανή του κάνοντας σούζες σε κεντρικό δρόμο στους Πεύκους της Λίνδου, όταν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο Χρήστος Κελλετζιάν. Η μπροστινή ρόδα της μηχανής του 21χρονου χτύπησε στο πρόσωπο και το κεφάλι τον παγκόσμιο πρωταθλητή στις πολεμικές τέχνες, ο οποίος μεταφέρθηκε με σοβαρά κατάγματα στο κρανίο στην Αθήνα και υποβλήθηκε σε σειρά λεπτών επεμβάσεων. Το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα ο γνωστός αθλητής να σταματήσει τις προπονήσεις και να χάσει ένα σεβαστό συμβόλαιο για σειρά επιδείξεων στην Αμερική.

Όταν βγήκε από το νοσοκομείο, ζήτησε από γνωστό δικηγόρο του νησιού να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης, η εκδίκαση της οποίας εκκρεμεί.

Αυτό πάντως που προκαλεί έκπληξη είναι ότι μετά το τροχαίο ο Μ. Κ συνέχισε να οδηγεί με τον ίδιο προκλητικό τρόπο τη μηχανή του και, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, λίγες ημέρες αργότερα, κάνοντας πάλι σούζα έπεσε πάνω σε περιπολικό της αστυνομίας!

Οι καβγάδες

Σημειώνεται ότι ο Μ. Κ γνώριζε τον Χρήστο Κελλετζιάν ο οποίος τα καλοκαίρια εργαζόταν ως μπράβος σε γνωστό μπαρ της Λίνδου. Πριν από το ατύχημα στους Πεύκους, ο 21χρονος είχε διαπληκτιστεί με θαμώνες του μαγαζιού, με αποτέλεσμα ο πρωταθλητής των πολεμικών τεχνών να του δείξει την πόρτα της εξόδου.

«Ήταν μεθυσμένος και μιλούσε άσχημα σε μια παρέα. Ήταν αναμενόμενο να μπλέξει σε καβγά. Ο Μ. Κ είναι οξύθυμο παιδί» λέει επιχειρηματίας της περιοχής.

Ανάμεσα στα περιστατικά που περιγράφουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι οι συχνοί καβγάδες του Μ.Κ με τους οδηγούς ταξί και λεωφορείων, καθώς και ο τσακωμός του πέρυσι με γνωστό δικηγόρο μπροστά στα μάτια των περαστικών. Ντόπιος επιχειρηματίας αναφέρει: Όλα συνέβησαν μπροστά στην πιάτσα των ταξί στη Λίνδο. Ο 21χρονος μόλις είδε τον δικηγόρο, σταμάτησε με τη μηχανή του και, μετά από έντονο διαπληκτισμό, τον έπιασε από τον λαιμό και άρχισε να τον ταρακουνάει. Ευτυχώς για τον ηλικιωμένο δικηγόρο, οι οδηγοί ταξί που ήταν μπροστά στην απίστευτη αυτή σκηνή μπόρεσαν να τον βοηθήσουν. Του επιτέθηκε ξαφνικά. Δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Μάθαμε στη συνέχεια ότι ο δικηγόρος είχε αναλάβει μια υπόθεση που τον αφορούσε και εκπροσωπούσε έναν οδηγό λεωφορείου…»

Μαχαίρωμα έξω από το σχολείο…

Σύμφωνα με τον Ελευθέριο Παυλή, διευθυντή στο ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου, ο 21χρονος είχε μείνει από απουσίες και τον Μάρτιο του 2013 σταμάτησε το σχολείο. Ο ίδιος θυμάται:

«Μια βραδιά είχαν μαχαιρωθεί έξω από το σχολείο με έναν Αλβανό. Κάλεσα την αστυνομία και πήγαν αυτόφωρο. Είχα καλέσει τότε τους γονείς του 21χρονου. Θεωρούσαν ότι το παιδί τους είναι μια χαρά. Δεν δέχονταν ότι μπορεί να είχε κάνει κάτι κακό. Είχαν μια παθητική στάση απέναντι σε όλα».

«Ψυχούλα ο γιος μου…»

Η «άλλη» εικόνα που είχαν οι γονείς του για τον Μ.Κ. επιβεβαιώνεται και από την κατάθεση του πατέρα του 21χρονου ενώπιον των λιμενικών και μάλιστα αφού ειχε μάθει για τις πράξεις του γιου του. “Είναι ψυχούλα. Παιδί μάλαμα.Είναι πολύ δοτικός στην παρέα του. Δεν θέλει να στεναχωρεί και να χαλάει το χατίρι των φίλων του. Επίσης είναι λίγο οξύθυμος όταν δεν του μιλήσει κάποιος ευγενικά. Αν κάποιος τον βρίσει, τότε θα του απαντήσει αναλόγως.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να χειροδικήσει εναντίον κάποιου, η απάντηση του πατέρα είναι αρνητική. «Σαν παιδί, νέος, είχε μπλέξει κανά δυο φορές σε καβγάδες. Δεν γνωρίζω τις αιτίες…»

Για τον έτερο δράστη λέει ότι δεν τον γνωρίζει προσωπικά, καθώς δεν του είχε μιλήσει, αν και είχε πάει καμιά δεκαριά φορές στο σπίτι μαζί με τον γιο του. «Δεν είναι κολλητοί φίλοι. Γνωρίστηκαν πριν από έναν περίπου χρόνο στο μάθημα kick boxing στο οποίο πηγαίνει. Εγώ πρώτη φορά τον είδα αρχές Νοεμβρίου του 2018. Από την αρχή που τον είδα, κάτι δεν μου άρεσε σε αυτό το παιδί. Ήταν αμίλητος και ψυχρός. Έμπαινε στο σπίτι μας και δεν μας χαιρετούσε. Μια φορά με είχε πάρει τηλέφωνο και ζήτησε απευθείας τον Μ, δίχως να πει γεια…»

«Η οικογένειά μου είναι συγκλονισμένη από τον άδικο χαμό της άτυχης κοπέλας. Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης. Ο γιος μου είναι επίσης συγκλονισμένος και μετανιωμένος που δεν είχε το κουράγιο να αποτρέψει το μοιραίο. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και θα αποδεχτώ την κρίση της. Ελπιζω να αποδειχτεί η πραγματικότητα και να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα», δήλωσε στη Real ο πατέρας του 21χρονου…

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.